Kisiklott egy vonat Bécs közelében

A pottendorfi vonalon történt hétfő esti balesetben egy ember életét vesztette.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Kronen Zeitung2022. 05. 10. 8:22
Austria train accident
MUNICHDORF - AUSTRIA, 9.5.2022 - Near Münchendorf in the Mödling district early Monday evening, according to "Notruf NÖ", a train derailed and a wagon overturned. Spokesman Philipp Gutlederer reported about 30, some seriously injured. A large contingent of rescue workers were deployed. In addition to helpers from the Red Cross and the Samaritan Association, four emergency doctor helicopters from the ÖAMTC also flew to the scene of the accident. - PHOTO: APA/THOMAS LENGER - 20220509_PD8156 (Photo by THOMAS LENGER / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP) Fotó: APA-PictureDesk via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisiklott egy vonat hétfőn délután a Bécstől délre található Münchendorf településének közelében, egy ember életét vesztette, ketten súlyos, tizenegyen pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek – közölte Andreas Zenker, az alsó-ausztriai vöröskereszt szóvivője. 

Az osztrák államvasutak közlése szerint a szerencsétlenség röviddel 18 óra után történt a pottendorfi vonalon, a GYSEV egyik személyvonatával. 

Az interneten közzétett felvételeken azt lehetett látni, hogy két vagon is leszakadt a szerelvényről és az oldalára borult.

A mentőegységek nagy erőkkel vonultak a helyszínre, négy mentőhelikopter és mintegy száz tűzoltó is bevetésen volt. A balesetet sérülés nélkül átvészelő utasokat az alsó-ausztriai vöröskereszt münchendorfi segélyközpontjába szállították.

A Kronen Zeitung osztrák lap beszámolójából kiderült, hogy a vonaton, amely Deutschkreutzból Bécs főpályaudvarára tartott, a mozdonyvezető és 56 utas tartózkodott. 

A kerületi parancsnokság szerint a balesetben elhunyt utas a vonat alá szorult. 

Az egyik súlyosan sérült személy pedig a mozdonyvezető volt, akit a mentőknek kellett kiszabadítaniuk a fülkéből.

Austria train accident
Fotó: APA-PictureDesk via AFP

Borítókép: a Münchendorf közelében történt vonatbaleset 2022. május 9-én (Fotó: APA-PictureDesk via AFP)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.