Szállításra készek a Bundeswehr felújított harcjárművei Ukrajnának

A Rheinmetall a Marder gyalogsági harcjárművek mellett még 88 Leopard 1 és Leopard 2 harckocsik felújítását is végzi.

MTI
2022. 06. 12. 8:59
A Bundeswehr Marder gyalogsági harci járműve. Forrás: Wikipedia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bevetésre kész és azonnal szállítható a Bundeswehr hadrendből kivont, de Ukrajna számára modernizált Marder páncélozott gyalogsági harcjárműveinek egy része – jelentette be a felújítást végző Rheinmetall konszern. – Jelenleg száz Marder gyalogsági harcjármű felújításán dolgozunk, az első járművek már készen állnak a szállításra – mondta Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója a Bild am Sonntag lapnak. Hozzátette, hogy mikor és hová szállítják a Mardereket, arról a német kormány dönt.

A Rheinmetall a Marder gyalogsági harcjárművek mellett még 88 Leopard 1 és Leopard 2 harckocsik felújítását is végzi Ukrajna számára.

Pappberger szerint a Marder még mindig egy erős harcjármű, amelyet a Bundeswehr is használ – például Litvániában. 

– A Marder az évek során több felújításon esett át – mondta.

A hadfelszerelések iránti nagy kereslet miatt a Rheinmetall növelni kívánja kapacitásait. – Arra számítunk, hogy az értékesítés jelentősen, évi akár húsz százalékkal is növekedhet, és jelenleg a kapacitásunk bővítésén dolgozunk – mondta Pappberger. – Egyes telephelyeken több műszakos munkarendre állunk át. A lőszergyártást legalább háromszorosára növelhetjük a következő tizenkét hónapban, a teherautó-gyártást pedig megduplázhatjuk, mivel a hidegháborús infrastruktúra nagy részét elég gyorsan képesek vagyunk reaktiválni – mondta, hozzátéve, hogy a megnövekedett kereslet ellenére sem léptek fel ellátási hiányosságok vagy jött létre szűk keresztmetszet.

 

Borítókép: A Bundeswehr Marder gyalogsági harci járműve (Fotó: Wikipedia)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.