Hiába romlik a közbiztonság, a svédeknek még mindig a migránsok a legfontosabbak

Az első fél évben összesen 86 685 tartózkodási engedélyt adtak ki Svédországban, és ha ez a tendencia így folytatódik, akkor év végére meghaladhatja a százhetvenezer főt az újonnan letelepítettek száma.

Forrás: V4NA hírügynökség2022. 07. 14. 14:05
null
Malmö, 2016. január 28. A 2016. január 28-án közreadott képen egy svéd rendõr felügyeli az újonnan érkezett menedékkérõk vonulását a malmöi Hyllie pályaudvar elõtt 2015. december 19-én. A svéd hatóságok 2016. január 27-én bejelentették, hogy mintegy 80 ezer olyan menedékkérõ kitoloncolását tervezik, akiknek a menedékjog iránti kérelmét az elõzõ évben elutasították. (MTI/EPA/TT/Johan Nilsson) Fotó: JOHAN NILSSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt tíz évben folyamatosan emelkedett a kiadott tartózkodási engedélyek száma Svédországban – számolt be róla a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Átlagosan minden évben egy svéd nagyváros lakosságának megfelelő számú bevándorló kap engedélyt az államtól, hogy az országban maradhasson – annak ellenére, hogy a svéd politikusok évek óta a bevándorlás csökkentésével kampányolnak a választások idején – olvasható a V4NA tudósításában.

2022 első fél évében 86 685 tartózkodási engedélyt adtak ki, és ha ez a tendencia ilyen ütemben folytatódik, akkor éves szinten 173 370 személy juthat tartózkodási engedélyhez, ami húszezerrel több, mint a 2016-os rekordévben.

A tömeges bevándorlást annak ellenére támogatják a svéd politikusok, hogy az országban élő illegális bevándorlókat sem sikerült integrálni a társadalomba. Hogy mennyire veszélyesek ezek az illegális migránsok, jól mutatja annak a kislánynak az esete, akit egy etióp migráns brutálisan megvert egy játszótéren a közelmúltban. A támadót valóságos ketyegő bombaként jellemezték az ismerősei.

Az esetet gyilkossági kísérletnek minősítették, a lányt azóta is kórházban kezelik. Mivel a támadó csak 13 éves, így nem tartóztatták le és nem vették őrizetbe, helyette a szociális szolgálatra bízták az erőszakos gyereket.

A fiú 2017 nyarán érkezett Svédországba a családjával egy jobb élet reményében. Velük él egy másik fiú is, aki állítólag a rokonuk, és akinek a szülei éppen börtönben vannak. A család tagjai – az apa kivételével – hároméves ideiglenes tartózkodási engedélyt kaptak.

A támadás után a környéken élők felháborodtak és egy emberként követelték a család kiutasítását.

Hagyni kellene, hogy egy ilyen ember büntetlenül megússza az egészet? Mi különböző juttatásokat fizetünk nekik, aztán idejönnek és így viselkednek! Ez hihetetlen!

– mondta az egyik szülő, aki attól tart, hogy Skelleftea településen az etióp migráns még több gyereket megver.

A migránsok nem csak egyedül erőszakoskodnak, gyakran ugyanis bandába verődve támadnak meg embereket az utcán, fényes nappal. Legtöbbször a fiatalokkal kötekednek, mert a felnőttektől félnek. Legutóbb egy ilyen migránsokból álló banda egy vidámparkban brutálisan összevert több fiatalt, erről pedig videó is készült.

Az egyik áldozat elmondása szerint épp a barátaival beszélgetett az egyik standnál, amikor a banda hirtelen megjelent, majd kötekedni kezdtek a fiatalokkal, ami hamar erőszakba torkollt. Svédországban egyébként évről évre növekszik a bandákhoz kapcsolódó bűncselekmények száma. A tömeges és ellenőrizetlen bevándorlás miatt pedig a hatóságok egyre több terület felett veszítik el az ellenőrzést, ahol a migránsbandák veszik át a hatalmat.

Egy statisztika szerint jelenleg nagyjából ötezer olyan személy él Svédországban, akik aktívan bandabűnözésből élnek, az ellátásukat pedig nagyrészt az adófizetők állják.

A svédországi közbiztonság áldatlan állapotairól eredetileg a V4NA nemzetközi hírügynökség számolt be.

Borítókép: illusztráció (Forrás: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.