Tombol az erdőtűz Kárpátalján

A történtek miatt a megyei védelmi tanács erdőlátogatási tilalmat vezetett be Kárpátalja egész területén.

Magyar Nemzet
Forrás: Kárpáti Igaz Szó2022. 08. 13. 16:51
null
Linhares da Beira, 2022. augusztus 11. Erdõtüzet oltanak helikopterrõl az észak-portugáliai Linhares da Beirában 2022. augusztus 11-én. MTI/EPA/LUSA/Nuno André Ferreira Fotó: Nuno André Ferreira
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kárpátalja Ungvári járásában hatalmas erdőtűz tombolt, Nagypásztély település közelében mintegy 90 hektáron égett az erdő. Nagy részét sikerült lokalizálniuk, de veszélyt jelentő gócpontok még előfordulhatnak – adta hírül a Kárpáti Igaz Szó Viktor Mikita katonai kormányzó tájékoztatására hivatkozva.

A lángok megfékezése érdekében 24 speciális járművet és 192 személyt vontak be, illetve két An–32-es típusú repülőgép és két MI–8-as helikopter is oltotta a tüzet a magasból.

A történtek miatt a megyei védelmi tanács erdőlátogatási tilalmat vezetett be Kárpátalja egész területén. A helyi rendőrség még kutatja, hogy a mostani erdőtűznek vannak-e személyi felelősei, nem történt-e esetleg gyújtogatás. Kárpátalján az idén már több alkalommal is be kellett vezetni erdőlátogatási tilalmat a drasztikus szárazság miatti fokozott tűzveszély miatt.

Borítókép: Képünk illusztráció (Forrás: MTI/EPA/LUSA/Nuno André Ferreira)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.