Új parancsnokot nevezett ki Moszkva az ukrajnai hadműveletek vezetésére

Szergej Szurovikin tábornok a szíriai orosz erők vezetőjeként megkapta az Oroszország Hőse kitüntetést.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 08. 17:28
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2022. október 8. 2017. december 28-án Moszkvában készített képen Szergej Szurovikin vezérezredest, a Szíriában szolgáló orosz erõk akkori parancsnokát megtapsolja Vlagyimir Putyin orosz elnök egy kitüntetési ünnepségen. Az orosz védelmi minisztérium 2022. október 8-án bejelentette, hogy Szurovikin tábornokot, a légierõ fõnökét kinevezik az Ukrajnában harcoló teljes orosz haderõ parancsnokává. MTI/AP/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Alekszej Druzsinyin Fotó: Alekszej Druzsinyin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Szurovikin tábornok személyében új parancsnokot nevezett ki az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúban részt vevő erők élére – közölte a tárca szombaton.

Szurovikin korábban a szíriai orosz erők vezetője és az orosz légierő parancsnoka is volt, előbbiért megkapta az Oroszország Hőse kitüntetést.

Egy nyári jelentésében a minisztérium az Ukrajna déli részén harcoló erők parancsnokaként említette.

Bár hivatalosan soha nem jelentették be, az orosz média szerint az ukrajnai hadműveletet eddig Alekszandr Dvornyikov irányította, aki 2015-ben és 2016-ban Szíriában vezette az orosz csapatokat. Az orosz nyugati katonai körzet élén múlt héten történt személycsere: Alekszandr Zsuravljov vezérezredes helyére Roman Berdnyikov vezérőrnagyot nevezték ki.

Borítókép: A 2017. december 28-án Moszkvában készített képen Szergej Szurovikin vezérezredest, a Szíriában szolgáló orosz erők akkori parancsnokát megtapsolja Vlagyimir Putyin orosz elnök egy kitüntetési ünnepségen (Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Alekszej Druzsinyin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.