Megszaporodtak Amerikában az egyházellenes és abortuszpárti erőszakos támadások

Az FBI igazgatója megerősítette, hogy nyomoznak az egyházellenes, és az életpárti csoportok ellen elkövetetett bűncselekmények ügyében.

Forrás: Mandiner2022. 11. 20. 14:03
WRAY, Christopher
Washington, 2018. október 27. Christopher Wray, az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) igazgatója sajtótájékoztatót tart a levélbombák ügyében tartott nyomozás eredményeirõl az igazságügyi minisztérium washingtoni székházában 2018. október 26-án. Amerikai demokrata párti politikusoknak, illetve több, Trumpot bíráló közéleti személyiségnek legkevesebb 14 csõbombát küldtek postán a napokban. Az ügyben õrizetbe vettek egy büntetett elõéletû 56 éves férfit, Cesar Sayocot a floridai Plantation városban. MTI/EPA/Shawn Thew Fotó: Shawn Thew
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Christopher Wray, az FBI igazgatója megerősítette, hogy nyomoznak az egyházellenes, és életpárti (abortuszt ellenző) csoportok ellen elkövetetett bűncselekmények ügyében – írja a CNA.

Az abortusszal kapcsolatos támadások és bűncselekmények hetven százalékát az amerikai Legfelsőbb Bíróság tavaszi döntése óta, amivel az abortusz szabályozását visszautalta tagállami szintre, az életpárti csoportok ellen követik el. A baloldal a döntést az abortusz szigorításaként értelmezte.

Wray egy november 15-i szenátusi meghallgatáson azt mondta, nem érdekli, ki melyik oldallal van, minden erőszakos ügyben nyomoznak – olvasható a Mandiner cikkében.

Az FBI-igazgatót Rick Scott floridai szenátor kérdezte az egyházak, életpárti csoportok és terhesközpontok ellen abortuszpártiak által elkövetett támadásokról.

Szeptember 22-éig a CNA 33 templom elleni, 55 terhességgondozó központ elleni, három politikai szervezet elleni és egy anyaközpont elleni olyan támadást számolt össze, amely mögött abortuszpártiak állnak, akik alpári graffitik, rongálás, fenyegetések, lopás és mérgezések elkövetésében bűnösök.

A Washington Examiner szerint az előző két évben 160 katolikusellenes támadás történt.

A november 15-i szenátusi meghallgatás előzménye az volt, hogy republikánus képviselők egy csoportja hangot adott azon véleményének, hogy az FBI aránytalanul koncentrál életvédő csoportok tetteire, és ignorálja az ellenük elkövetett akciókat.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Christopher Wray, az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) igazgatója  (Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.