Rasszista szövegeket vetítettek egy holland önkormányzat falára

Rasszista szövegeket vetítettek hétfő este egy rövid időre az eindhoveni városházára – írta az NlTimes hírportál kedden.

Forrás: MTI2023. 02. 21. 13:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hírlap tudósítása szerint a hétfő esti órákban olyan kivetített feliratokat lehetett olvasni a városháza falán, mint hogy „biztosítanunk kell népünk túlélését és a fehér gyermekek jövőjét“, valamint ’tartsátok fehéren Lampegatot.” Lampegat Eindhoven karneváli időszakban viselt „beceneve”. A kivetítés egy összeesküvés-elméletekkel foglalkozó honlapra irányító linkeket is tartalmazott, illetve egy üdvözlést „a fehér Hollandia nevében.”

Egy szemtanú szerint a kivetítés 22.30 óra körül kezdődött, és körülbelül öt percig tartott. Mint mondta, a rendőrök igen gyorsan reagáltak. Egyelőre nem tudni, hogy a hatóságok őrizetbe vették-e az elkövetőket, az önkormányzat közölte, hogy a város ki fogja vizsgálni a történteket.

Hasonló esetek már történtek az év elején Rotterdamban és Amszterdamban is. 

Szilveszterkor a rotterdami Erasmus-hídra rasszista szövegeket vetítettek, február elején pedig antiszemita szövegeket világítottak az amszterdami Anne Frank-házra.

Borítókép: 2023. február 20. Eindhoven (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.