T–72-es harckocsit állítottak az egyik berlini nagykövetség elé

A tank ágyúcsöve egyenesen az épületre néz.

Magyar Nemzet
Forrás: Tények2023. 02. 24. 19:16
null
Alabino, 2022. augusztus 19. Azerbajdzsáni katonák T-72 B3 harckocsijukkal a Nemzetközi Hadijátékok tankbiatlonjának egyéni versenyében a Moszkva melletti Alabinóban 2022. augusztus 19-én. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov Fotó: Jurij Kocsetkov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kilőtt, rozsdás harckocsit parkoltattak le a berlini orosz nagykövetség elé ukránbarát aktivisták. Wieland Giebel, a Berlin Story Bunker múzeum kurátora szerint a szétroncsolódott tank „az orosz bukást jelképezi” írja a Tények.hu.

A kiállított harckocsit, egy szovjet T72-est tavaly március 31-én, a Kijev melletti Dmytrivka falu közelében egy páncéltörő akna semmisítette meg.

Az aktivisták szerint a roncsot az ukrán védelmi minisztérium és az ukrán nemzeti hadtörténeti múzeum segítségével szállították Németországba.

A tankot a Schadowstrasse és Berlin fő turistaútján, az Unter den Linden kereszteződésénél helyezték el, ahol hétfőig fog állni.

Borítókép: egy T–72-es harckocsi (Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.