Ukrán dróntámaszpontot semmisítettek meg az orosz csapatok

Orosz védelmi minisztérium szóvivője: az orosz erők elfoglalták a Harkiv megyei Hrjanikivka települését.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 19. 17:04
Bakhmut, Ukraine: Ukrainian reconnaissance soldiers use multi-rotor surveillance drones to support artillery fire missions.
43583893 Fotó: Justin Yau
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tengeri indítású, nagy távolságú precíziós rakétacsapások elpusztították az ukrán pilóta nélküli repülőgépek 383-as ezredének telepítési pontját Hmelnyickij város közelében, valamint egy tüzérségi lőszerraktárt a nyugat-ukrajnai Hmelnyickij megyei Grecsani vasútállomásnál – jelentette be Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve.

A tábornok szerint az elmúlt nap folyamán az ukrán fegyveres erők veszteségei a különböző frontszakaszokon meghaladták a hatszáz halottat és sebesültet. Közülük, mint mondta, mintegy 250-en a Donyeck körzetében folyó harcokban estek el.

Igor Konasenkov a megsemmisített objektumok és eszközök között sorolt fel egyebek között két vezetési pontot, egy Buk–M1 légvédelmi rendszert, egy lengyel Krab önjáró löveget és hét lőszerraktárt.

A szóvivő már szombaton bejelentette, hogy elfoglalták a Harkiv megyei Hrjanikivka települést. Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről jelentettek a helyi hatóságok ukrán tüzérségi támadást. Donyeckben legkevesebb negyven sorozatvető rakéta csapódott be egyebek között oktatási és közigazgatási létesítményekbe.

Vlagyimir Konsztantyinov, a 2014-ben elcsatolt Krím parlamentjének elnöke a RIA Novosztyi hírügynökséggel közölte, hogy a félszigeten mintegy hétszáz olyan objektumot államosítottak, amely ukrán oligarchák, politikusok és üzletemberek tulajdona volt. Bejelentette, hogy ezeket árverésre fogják bocsátani.

Borítókép: Ukrán katona figyeli az orosz csapatok mozgását egy drón segítségével Bahmut környékén 2022. december 29-én (Forrás: Justin Yau/Sipa USA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.