A vonat elé gurult egy autó Németországban

A huszonhat éves sofőr elfelejtette behúzni a kéziféket, amikor letette a kocsit a vállalati parkolóban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 08. 9:22
sín
202211118 Sásd Vasúti baleset Sásdon, a Temető utcai vasúti átjárónál: egy személyautó a vonat elé hajtott, amely mintegy kétszáz méteren át tolta maga előtt, mielőtt meg tudott állni. A rendőrség közlése szerint a baleset során az autót vezető nő, valamint egy gyermek a helyszínen életét vesztette, egy gyereket kórházban ápoltak a balesetet követően. Képen: a baleset helyszíne. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közeli sínekre gurult szerdán egy leparkolt autó Németországban, a Sváb-Alb középhegységtől északra, és azonnal ütközött vele egy érkező gyorsvonat – adta hírül az MTI.

A rendőrség tájékoztatása szerint a kocsi huszonhat éves tulajdonosa egy vállalati parkolóban állította le a járművet előző este. A sofőr azonban elfelejtette behúzni a kéziféket, és a gépkocsi lassan legurult az árokparton, majd megállt a közeli síneken.

A Nürnbergből Karlsruhe felé közlekedő gyorsvonat lesodorta a sínekről a kocsit, amely kigyulladt, és csaknem negyven tűzoltónak kellett eloltania.

A vasúti szerelvényen senki sem sérült meg, de a kétszáz utast a baleset helyszínén le kellett szállítani a vonatról. A becslések szerint a tulajdonos negyvenezer eurós (15 millió forintos) kárt szenvedett el.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó:Dunántúli Napló/Laufer László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.