Húsvétvasárnapig zárva lesz London legnagyobb repülőtere

Tíznapos sztrájkot szavazott meg a londoni Heathrow repülőtér biztonsági személyzete. Ezzel több mint 1400 alkalmazott mentesül a munkavégzés alól március 31. és április 9. között – írja a Reuters.

Magyar Nemzet
2023. 03. 18. 9:01
null
London, 2020. február 27. A 2018. június 28-i képen utasszállító repülõgép leszállni készül a londoni Heathrow repülõtéren. 2020. február 27-én a londoni felsõbíróság fellebbviteli tanácsa helyt adott annak a fellebbezésnek, amelyet Sadiq Khan londoni polgármester, az érintett községi tanács és környezetvédõ csoportok nyújtottak be a repülõtér harmadik pályájának megépítésérõl hozott kormányzati döntés ellen. A végzés szerint a brit kormány figyelmen kívül hagyta azokat a kötelezettségeket, amelyeket Nagy-Britannia a károsanyag-kibocsátás csökkentésére vállalt a párizsi klímaegyezmény keretében. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken 10 napos sztrájkot szavazott meg a londoni Heathrow repülőtér biztonsági személyzete – közölte a Unite szakszervezet. Az időszakos munkabeszüntetés, amely március 31-én kezdődik és április 9-én, húsvétvasárnap ér véget, megközelítőleg 1400 alkalmazottat érint – értesült a Reuters.

A sztrájk oka, hogy a repülőtér 10 százalékos béremelési ajánlata nem képes kompenzálni a több éve tartó bérbefagyasztást és megszorításokat 

– derül ki a szakszervezet közleményéből. A Heathrow előre tudatta, hogy kidolgozott egy készenléti terveket a repülőtér működésének fenntartására.

A repülőtér szóvivője szerint nem fog javítani az egyezségen, ha dolgozóik azzal fenyegetőznek, hogy sztrájkkal teszik tönkre az emberek szabadságát.

Hangsúlyozta, hogy a sztrájk helyett a újra tárgyalóasztalhoz kellene ülnie a Unite-nak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.