Majdnem felrobbantottak egy Putyin-barát médiamágnást az orosz hírszerzés szerint + videó

Egyelőre nem tudták ellenőrizni a felvételek hitelességét.

Magyar Nemzet
2023. 03. 08. 13:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) meghiúsított egy ukrán autós merényletet egy ismert orosz üzletember, 

Konsztantyin Malofejev ellen, aki Moszkva ukrajnai háborújának elkötelezett támogatója volt

– közölte az FSZB hétfőn.

Oroszország legfőbb belföldi hírszerző szerve, az FSZB állítása szerint közbelépett, és megakadályozta a merénylet megvalósítását. A merénylő terve az lehetett, hogy egy távirányítású, házi készítésű bombát szerelnek a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel nyíltan szimpatizáló Konsztantyin Malofejev orosz mágnás által használt autó aljára – közölte az FSZB.

A videót megosztotta az orosz Zvezda tévécsatorna, amelyen egy férfi megközelít egy parkoló autót, és egy pillanatra benyúl alá. A felvételen egy gyanús személy látható ugyan, de a konkrét bombaelhelyezést nem lehet látni. Ezt követően közzétettek egy másik videót is, amelyen egy robot látszólag kivesz egy tárgyat az autó alól – tájékoztat a Reuters, bár azt írják, egyelőre nem tudták ellenőrizni a két videó hitelességét.

Borítókép: Konsztantyin Malofejev (Fotó: Wikimedia Commons/Lous Whinston)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.