Előkerültek roncsdarabok, de továbbra sem oldódott meg az eltűnt japán katonai helikopter rejtélye

Több darabját is megtalálták annak a japán katonai helikopternek, amely csütörtök délután eltűnt a délnyugati Okinava prefektúrához tartozó Mijako szigeténél – jelentette be Hamada Jaszukazu japán védelmi miniszter.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 07. 12:50
Nine dead in crash of two US Army helicopters
In this handout photo from the US Department of Defense, a US Army UH-60 Black Hawk assigned to the 159th Aviation Regiment hovers over MacDill Air Force Base, Florida, on March 15, 2023. - A US Army UH-60 Black Hawk assigned to the 159th Aviation Regiment hovers over MacDill Air Force Base, Florida, on March 15, 2023. Two US Army HH60 Black Hawk helicopters with the 101st Airborne Division crashed in Kentucky during a training mission, killing nine soldiers, a military spokesman said Thursday. (Photo by Handout / DoD / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / AIRMAN 1ST CLASS DERRICK BOLE / DOD" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keresésben részt vevő japán parti őrség egyelőre egy nem használt, összehajtott állapotban lévő, katonai jelöléssel ellátott mentőcsónakot és a jármű darabjait, köztük az egyik ajtaját és egy rotorlapátot, valamint olajat talált a tengerben, ahol a feltételezések szerint a baleset történt.

A védelmi miniszter hozzátette: 

a tízfős legénységből egyelőre senkit nem találtak meg. A keresést tovább folytatják.

Az UH–60 típusú Black Hawk katonai helikopter két pilótával, két műszaki szakemberrel és a legénység hat további tagjával a fedélzetén csütörtök délután, mindössze tíz perccel az indulás után eltűnt a radarról. A baleset oka egyelőre ismeretlen, a jelentések szerint nem voltak kedvezőtlenek az időjárási körülmények.

A katonaság beszámolt arról is, hogy a jármű márciusban esett át biztonsági ellenőrzésen, és a tesztrepülésnél sem találtak semmilyen rendellenességet – ismertette az MTI.

Borítókép: UH–60 Black Hawk helikopter (DoD/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.