Négy gyermek meghalt, miután egy ámokfutó baltával támadt egy óvodára

Három másik megsérült.

Magyar Nemzet
Forrás: Foxnews, BBC2023. 04. 05. 18:05
null
Security forces stand guard outside the private preschool where an attacker killed four children with a bladed weapon, in Blumenau, Santa Catarina State, in southern Brazil, on April 5, 2023. - A 25-year-old attacker burst into the Good Shepherd Center private preschool and killed four children with a bladed weapon before turning himself in to police, authorities said. Police and government officials said the man had also wounded four other people. (Photo by Anderson COELHO / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy gyermek meghalt, három másik pedig megsérült a brazíliai Blumenauban található Cantinho Bom Pastor óvodában történt baltás támadásban – adta hírül a FoxNews.

„Szomorúan hallottam a sajnálatos hírt, hogy a blumenaui Cantinho Bom Pastor magánóvodát megtámadta egy bérgyilkos, aki gyerekekre és alkalmazottakra támadt. Sajnos négyen meghaltak, és három gyermek megsebesült” – írta a Twitteren Jorginho Mello, Santa Catarina állam kormányzója, aki azt is hozzáfűzte, hogy azonnal riasztotta a biztonságiakat, és a gyilkost sikerült is letartóztatni. 

Az Associated Press információi szerint az állami tűzoltók megerősítették, hogy a férfi baltával támadt a napköziben tartózkodókra. A rendőrség szerint a halott gyermekek között három fiú és egy lány volt, ők 5 és 7 év közöttiek. A televíziós riportokban síró szülők láthatók a dél-brazíliai magánóvoda előtt.

„Nincs nagyobb fájdalom, mint egy családé, amely elveszíti gyermekeit vagy unokáit, főleg, ha ártatlan és védtelen gyermekek elleni erőszakos cselekmény történik. Részvétem és imáim az áldozatok családjaiért és Blumenau közösségéért a Bom Pastor napközi otthonban történt szörnyűség miatt” – üzente Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök a Twitteren a támadásra reagálva. Hozzáfűzte:

„Minden emberi lénynek, akiben van keresztény érzés, elfogadhatatlan egy ilyen tragédia, ez a viselkedés, az abszurd gyűlölet és a gyávaság”.

A BBC szerint a 25 éves férfinak úgy sikerült bejutnia a napközibe, hogy átugrott az óvoda kerítésén. A támadó utóbb úgy döntött, feladja magát, így most őrizetben van. A városban háromnapos gyászt hirdettek ki. 

Borítókép: Az ámokfutás helyszíne (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.