Huszonegy ember meghalt egy kórháztűzben Pekingben

Egy fekvőbetegosztályon csaptak fel a lángok.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 18. 16:28
Kedden délután gyulladt ki egy hulladékfeldolgozó üzem Gyál külterületén. Több ezer köbméter műanyag- és papírbála gyulladt ki egy hulladékfeldolgozó telepen, Gyál külterületén, a Kőrösi úton. A tűz átterjedt egy beton hulladéktárolóra és egy körülbelül kétezer négyzetméteres csarnokra is. Több mint tíz település hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói nagy erőkkel oltják a lángokat. Erőgépek is részt vesznek a munkálatokban, amelyeket nehezít az erős szél. Fotók: FKI Fotó: FKI Forrás: FKI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb 21 ember meghalt egy pekingi kórháztűzben – jelentette a kínai média helyi idő szerint kedden este a katasztrófavédelmi szervek közléseire hivatkozva.

A hivatalos közlés szerint a lángok a pekingi Csangfeng kórház keleti szárnyában található fekvőbetegosztályon csaptak fel.
A Fengtaj kerületi tűzoltók és a katasztrófavédelem nem sokkal délután egy óra előtt kapták a bejelentést, és 35 perccel később eloltották a tüzet, de 21 embernek már csak a holttestét találták meg ott. A mentést délután fél 4-ig folytatták. Hetvenegy beteget evakuáltak, illetve átszállítottak egy másik egészségügyi intézménybe.

A tűz okát szakértők bevonásával vizsgálják.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: FKI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.