Magyar Nemzetet olvas az ukrán seregben szolgáló professzor

A megjelent képen Fegyír Sándor éppen lapunk március 23-i számát olvassa.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 26. 18:08
null
Bahmut, 2022. december 31. Ukrán katonák egy lövészárokban a kelet-ukrajnai Donyec-medencében levõ Bahmutban 2022. december 31-én. Bahmut városában a több mint négy hónapja dúló harcok miatt megszûnt az áram- és a gázszolgáltatás. MTI/EPA/George Ivancsenko Fotó: George Ivancsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Twitteren megjelent képen a kárpátaljai Fegyír Sándor látható, aki szinte a háború kitörése óta önkéntesként harcol az ukrán hadseregben – írja az Infostart

A portál úgy fogalmaz, a „lövészárok professzoraként” híressé vált Fegyír Sándor az ungvári egyetemen tanított a háború előtt. A filozófiai tudományok doktora az orosz invázió megindulása után nem sokkal önként jelentkezett az ukrán hadseregbe.

Több újságcikk is beszámolt már arról, hogy 

a professzor még a lövészárokban is folytatja az oktatást: két ütközet között mobiltelefonon keresztül tart előadásokat a diákjainak. 

Az Infostart szerint a professzoron kívül egyébként még sok kárpátaljai magyar harcol az oroszok ellen. A magyarok közül többen híradós katonaként szolgálnak, mert ha anyanyelvükön kommunikálnak, akkor azt az orosz lehallgatók kevésbé érthetik.

A Twitteren most megjelent képen Fegyír Sándor éppen a Magyar Nemzet március 23-i számát olvassa. A fotót nyilvánosságra hozó Nika Melkozerova ukrán újságíró, némi malíciával jegyezte meg, hogy a magyar kormány hivatalosan ugyan elzárkózik Ukrajna katonai támogatásától, ellenben a kárpátaljai magyarok közül mégis sokan fegyverrel harcolnak az orosz megszállók ellen. Jelezte, a fotót éppen ezért nem véletlenül választotta ki.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/George Ivancsenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.