Marseille: „Ez az éjszaka a fájdalom éjszakája”

Eddig hat holttestet találtak a dél-franciaországi Marseille-ben összeomlott négyemeletes lakóház romjai alatt, legalább hat embert még mindig keresnek – közölte a helyi tűzoltóság hétfőre virradóra. A hatóságok azt közölték, az eltűntek között nincs gyerek.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 04. 10. 7:54
null
Marseille, 2023. április 09. Füstölgõ romok a helyszínen 2023. április 9-én, miután feltehetõleg robbanás következtében összedõlt egy lakóház a dél-franciaországi kikötõvárosban, Marseille-ben. Legalábbb öt ember megsérült, és a belügyminiszter szerint még négy-tíz ember lehet a romok alatt, ahol tûz is keletkezett. MTI/EPA/Maxppp/Photopqr/La Provence/Franck Pennant Fotó: Franck Pennant
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benoit Payan, a város polgármestere leszögezte: továbbra is gőzerővel folynak a mentési munkálatok. „Ez az éjszaka a fájdalom éjszakája” – fogalmazott. A lakóház szombat éjjel omlott össze, a hatóságok gyanúja szerint robbanás miatt, a mentési munkálatokat pedig nehezítette, hogy a ház összedőlését követően tűz keletkezett a romok alatt. 

 

A polgármester a szerencsétlenség után már előrevetítette, hogy fel kell készülni arra, hogy lesznek áldozatok.

A négyemeletes ház melletti két másik épület egyes részei szintén leomlottak. A katasztrófa hírére a helyszínre érkezett Gérald Darmanin belügyminiszter is. 

Emmanuel Macron francia elnök a Twitteren kifejezte együttérzését az érintettekkel és hozzátartozóikkal. Élisabeth Borne miniszterelnök szintén a Twitteren írt aggodalmáról és együttérzéséről.

Borítókép: füstölgő romok a helyszínen 2023. április 9-én, miután összedőlt egy lakóház a dél-franciaországi kikötővárosban, Marseille-ben (Forrás: MTI/EPA/Maxppp/Photopqr/La Provence/Franck Pennant)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.