Medvetámadás áldozata lett egy fiatal kocogó Olaszországban

Ki akarják lőni az állatot.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 07. 21:16
null
Torja, 2021. augusztus 22. Az emberek közelségéhez hozzászokott fiatal barna medve az erdélyi Kovászna megyében található Torja község közelében 2021. augusztus 21-én. MTI/Veres Nándor Fotó: Veres Nándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 26 éves Andrea Papi a faluja, Caldes közelében futott egy hegyi ösvényen Trentino tartományban, amikor szembetalálkozott a medvével. A mentők, akiket a család riasztott, miután a fiatalember nem tért vissza, csütörtökre virradóra megtalálták a holttestét egy vízmosásban. Mély sérülések voltak a nyakán, a karján és hasán, amelyek közül többet a medve okozott. A pénteki boncolás eredménye is megerősítette, hogy a fiatalember a medve okozta sérülésekbe halt bele.

A hatóságok DNS-vizsgálat segítségével várhatóan a következő napokban azonosítják a vadállatot. A helyi hatóságok a történtek miatt sürgősségi akcióba kezdtek, hogy kilőjék a medvét, amint sikerül azonosítani – közölte Trentino autonóm tartomány elnöke, Maurizio Fugatti sajtótájékoztatóján.

Márciusban már megtámadott egy embert egy medve a mostani támadás helyszínétől nem messze, aminek nyomán megindult a vita a térségben élő medvék jelentette veszélyről.

A Life Ursus programban 1996 és 2004 között újból medvéket telepítettek a tartományba, ennek eredményeképpen 2021-ben 69 egyedet számláltak össze. Maurizio Fugatti szerint mostanra a számuk a tervezett ötven helyett a százat is elérheti.

Olaszországban 120-200 medve él, a többségük Trentinóban és a közép-olaszországi Abruzzóban. A mostani volt az első ismert halálos kimenetelű medvetámadás.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Veres Nándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.