Totális káosz egy amerikai városban: 200 gyerek részvételével zajlott egy lövöldözés + videó

Fiatalokra érvényes kijárási tilalmat sürgetett vasárnap az egyesült államokbeli Baltimore állam demokrata párti polgármestere, miután ketten megsebesültek egy kiskorúak között kitört lövöldözésben.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 04. 10. 11:52
null
Baltimore, 2015. április 29. Rohamrendõrök sorfalat állnak egy utcán a többségében afroamerikaiak lakta Maryland állambeli Baltimore-ban 2015. április 28-án. A városban rendkívüli állapotot és éjszakai kijárási tilalmat vezettek be, miután újabb zavargások törtek ki az után, hogy eltemették a fekete bõrû, 27 éves Freddie Grayt, aki belehalt a rendõri õrizetben elszenvedett súlyos gerincsérülésébe. (MTI/EPA/John Taggart) Fotó: JOHN TAGGART
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brandon Scott nyári időszakra vonatkozó javaslata szerint a 14 évesek és annál fiatalabbak este 9-től, a 17 év alattiak pedig este 10-től nem mehetnének az utcára az elkövetkezendő hónapokban, emellett pedig nyári táborokat szerveznének számukra. 

 

Azt akarom, hogy mindenki világosan értsen: visszamegyünk a régi időkbe 

 

– fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy túl sokszor látott éjjelente fiatalokat otthonaiktól távol. 

– Nemcsak arról van szó, hogy nem engedjük őket az utcára, támogatni fogjuk őket és vizsgáljuk, mi történik velük és családjaikkal – jelentette ki. 

Scott egyúttal aláhúzta: nem normális dolog, hogy valaki elcsavarogjon úgy, hogy senki nem tudja, hol van, és senki nem foglalkozik vele. Vasárnap egy 14 és egy 16 éves fiatal sebesült meg egy fiatalkorúak között kitört lövöldözésben, egyikőjük állapota válságos. 

 

A rendőrség szerint az összetűzésben mintegy 200 fiatalkorú vett részt, kettőt közülük őrizetbe vettek, egyikőjüket egy rendőrőrs mellett, töltött fegyverrel találták meg.

A demokrata polgármestert előszeretettel emlegetik jó példaként, mint akinek sikerült csökkentenie a bűnözést. Bár tanácsosként a rendőrség forrásainak csökkentésére szavazott korábban, polgármesterként már ezzel ellentétes döntéseket jelentett be. Baltimore-t a BLM-tüntetések idején meglepően békés városnak tartották, mert az USA több nagyvárosához képest jóval szelídebb demonstrációk folytak a településen. 

Borítókép: rohamrendőrök sorfalat állnak a 2015-ös Baltimore-i zavargások idején, 2015. április 28-án. Akkor egy Freddie Gray nevű afroamerikai férfi megölése miatt törtek ki a zavargások (Forrás: MTI/EPA/John Taggart)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.