„A NATO veszett ügynek tekinti Ukrajnát” + videó

A Pentagon korábbi tanácsadója szerint kilátástalan a helyzet.

Magyar Nemzet
2023. 05. 02. 7:44
null
Donyecki terület, 2023. április 15. Ukrán katonák páncélozott harcjárművük fedezékében a kelet-ukrajnai Donyecki területen húzódó front térségében tartott gyakorlaton 2023. április 15-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/AP/Roman Csop/Roman Csop Fotó: Roman Csop
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Douglas McGregor ezredes, a Pentagon vezetőjének korábbi tanácsadója a Judging Freedom YouTube-csatornának adott interjúban rámutatott, hogy az ukrán fegyveres erők elvesztették a Nyugat által szállított fegyverek és felszerelések kilencven százalékát. 

Nincs légvédelmük, nem tudják visszaverni az orosz rakétákat vagy tüzérséget, és az oroszok minden akciójukat látják. Valójában az ukránok zsákutcában vannak

– jelentette ki az ezredes, aki megjegyezte, hogy a NATO titokban veszett ügynek tartja Ukrajnát. Korábban a The Times című napilap arról számolt be, hogy az ukrán hadsereg kénytelen lesz offenzívát folytatni, függetlenül attól, hogy készen áll-e rá vagy sem, mert ettől függ a Nyugat további támogatása. 

McGregor nemrég Tucker Carlson egykori műsorában is nyilatkozott a Fox News amerikai csatornán, akkor arról beszélt, hogy az ukránokat „szétzúzzák”. Az ezredes így folytatta:

Kezd kiderülni az igazság, hogy ezt a háborút nem Oroszország kezdte. Oroszország könyörgött nekünk, hogy ne próbáljuk meg Ukrajnát a NATO-ba rángatni. Mi figyelmen kívül hagytuk Oroszországot. Oroszország pedig világossá tette, hogy meg fogja védeni a nemzeti érdekeit. Mindössze semlegességet akartak Ukrajna számára.

Borítókép: Ukrán katonák páncélozott harcjárművük fedezékében a kelet-ukrajnai Donyecki területen húzódó front térségében tartott gyakorlaton 2023. április 15-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt (Forrás: MTI/AP/Roman Csop)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.