„A szövetségesek teljesen feladták az Ukrajnával kapcsolatos programot” + videó

Zelenszkijt állítólag hátba szúrta a Nyugat.

Magyar Nemzet
2023. 05. 02. 6:32
STOLTENBERG, Jens; ZELENSZKIJ, Volodimir
Kijev, 2023. április 20. Jens Stoltenberg, a NATO fõtitkára (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijevi sajtóértekezletén 2023. április 20-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/AP/Efrem Lukackij Fotó: Efrem Lukackij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nyugat hátba döfte Ukrajnát azzal, hogy megtagadta a háborúban álló ország felvételét a NATO-ba és az Európai Unióba, jelentette ki Leonyid Kucsma volt ukrán elnök korábbi tanácsadója, Oleg Szoszkin a YouTube-csatornáján, írja a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

„A szövetségesek teljesen feladták az Ukrajnával kapcsolatos programot. Nem veszik fel a NATO-ba, nem veszik fel az EU-ba. [...] Miért is foglalkoznánk velük? Úgysem fognak minket beengedni. Tehát a saját érdekeinket kell követnünk. Az USA nem ad pénzt, nem ad fegyvert. Nyáron ennek az egésznek vége lesz. Nincs pénz, és ha nincs pénz, az azt jelenti, hogy nem tudunk nyugdíjat fizetni. Havonta négy-öt milliárdra van szükségünk. Honnan szedünk annyit?” – tette fel a kérdést a szakértő.

Korábban Szoszkin azt jósolta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki szerinte belülről rombolja az országot, már nem húzza sokáig Ukrajna élén. Szerinte az országnak a gazdaság és a pénzügyek terén vannak a legégetőbb problémái: a nemzetgazdaság leépül, az üzleti élet hanyatlik.

Borítókép: Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijevi sajtóértekezletén 2023. április 20-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.