A Twitteren indítja újra a műsorát Tucker Carlson

A szólásszabadság hanyatlásáról és a média korlátairól is beszélt bejelentésében a konzervatív politikai véleményformáló.

Magyar Nemzet
2023. 05. 10. 8:41
Tucker Carlson amerikai konzervatív politikai véleményformáló, a Fox News hírcsatorna korábbi műsorvezetője. (Fotó: Twitter)
Tucker Carlson amerikai konzervatív politikai véleményformáló, a Fox News hírcsatorna korábbi műsorvezetője. (Fotó: Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hamarosan a Twitterre visszük az elmúlt hat és fél évben készített műsorunk új változatát” − közölte Carlson kedden egy Twitter-bejegyzésben. A Fox News amerikai hírtelevíziótól nemrég távozott konzervatív politikai véleményformáló, sztárműsorvezető arról is beszélt, hogy 

hanyatlásnak indult a szólásszabadság, és hogy a médiának vannak bizonyos korlátai azzal kapcsolatban, hogy miről lehet szabadon beszélni.

„És tudod, ha elég gyakran ütközöl ezekbe a korlátokba, akkor ki fognak rúgni érte” - mondta Carlson, hozzátéve, hogy ez nem egy lehetőség, ez garantált. „Ezt minden ember, aki az angol nyelvű médiában dolgozik, megérti. A szabály, hogy mit nem mondhatsz, mindent meghatároz” – fogalmazott. 

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Carlson áprilisban távozott a Fox Newstól. A híresztelések szerint a cégcsoport tulajdonosa, Rupert Murdoch döntött az elbocsátásáról, amelyben szerepet játszhatott, hogy a csatorna megegyezett a Dominion szavazógépeket üzemeltető céggel 787,5 millió dolláros összegben a 2020-as választási tudósításaik miatt indított rágalmazási perben. Mindemellett felerősödtek azok a spekulációk is, hogy 

a Fox News számára Carlson főműsoridős dominanciája, markáns kijelentései és növekvő politikai befolyása egyre nagyobb teherré vált.

Borítókép: Tucker Carlson amerikai konzervatív politikai véleményformáló, a Fox News hírcsatorna korábbi műsorvezetője (Forrás: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.