Európai vezetővel egyeztet a hónap végén Putyin

Az orosz fővárosban találkozik egymással Vlagyimir Putyin orosz elnök és Milorad Dodik, a Boszniai Szerb Köztársaság első embere. A megbeszélés témái közt szerepel a gazdasági együttműködés továbbfejlesztése, valamint a szerbekre nehezedő nemzetközi nyomásgyakorlás is. A tervek szerint Dodik ki is tünteti Putyint.

Magyar Nemzet
2023. 05. 11. 18:25
null
BOSNIA-POLITICS-ELECTIONS Fotó: ELVIS BARUKCIC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 23-án Moszkvában tárgyal egymással Milorad Dodik, a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke és Vlagyimir Putyin orosz államfő. A két vezető várhatóan politikai és gazdasági kérdésekről egyeztet. A Boszniai Szerb Rádió és Televízió értesülései szerint Dodik és Putyin az orosz fővárosban a két fél közti gazdasági együttműködésről, s annak továbbfejlesztéséről is egyeztet, valamint szóba kerülhet a boszniai háborút lezáró daytoni megállapodás, valamint az a nyomásgyakorlás, amely a boszniai szerbekre nehezedik – közölte a Szerb Köztársaság oroszországi képviseletének vezetője, Dusko Perovics.

„Ezekről a témákról szeretné baráti szellemben tájékoztatni Vlagyimir Putyint Milorad Dodik, már csak azért is, mert kettejük között már jó ideje jó a kommunikáció” – nyilatkozta Perovics.

Hozzátette, hogy oroszországi látogatásának menetrendjétől függően Dodik átadná az orosz elnöknek azt az állami kitüntetést is, amelyet még januárban a Szerb Köztársaság napja alkalmából adományoztak neki, az együttműködés fejlesztéséért és megszilárdításáért, valamint a Boszniai Szerb Köztársaság és Oroszország közötti politikai és baráti kapcsolatokért.

Borítókép: Milorad Dodik (Fotó: AFP/Elvis Barukcic)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.