Hatalmas lánggal és füsttel égett egy vegyi üzem Texasban + videó

Több kilométerre is látszott a hatalmas füstfelhő, miután tűz ütött ki egy Houston környéki petrolkémiai üzemben. Kilenc dolgozót kórházba szállítottak.

Magyar Nemzet
2023. 05. 06. 8:42
Shell Deer Park Fotó: Facebook/Shell Deer Park Chemicals
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katasztrófavédőket délután helyi idő szerint 3 óra körül hívták segítségül a Houstontól keletre fekvő Deer Park külvárosban található Shell-létesítményhez pénteken az Egyesült Államokban, amely hatalmas lángokkal égett.

Tisztviselők péntek este a Twitteren azt közölték, hogy kilenc dolgozót elővigyázatosságból kórházba szállítottak, de senki nem sérült meg, és a környékről sem kellett senkit evakuálni. 

Ed Gonzalez Harris megyei seriff a Reuters hírügynökség szerint elmondta, hogy az előzetes hírekkel ellentétben semmi nem robbant fel, és bár a tűz péntek este is égett, de sikerült megfékezni. 

A tűz okát még vizsgálják. A lángok akkor csaptak fel, amikor az olefin-egységben rutinszerű karbantartást végeztek. A levegő ellenőrzése a tűz esetleges hatásainak megállapítására folyamatban van, és nem mutatott ki semmilyen káros vegyi anyagot – közölte a Shell.

Borítókép: Shell Deer Park (Fotó: Facebook/Shell Deer Park Chemicals)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.