Katari útjáról osztott meg fotókat Orbán Viktor

A miniszterelnök Dohában szólalt fel a gazdasági fórumon.

Magyar Nemzet
2023. 05. 24. 12:32
ORBÁN Viktor; MICKLETHWAIT, John
Orbán Viktor Katarban Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katari gazdasági fórumon vett részt Orbán Viktor a héten a közel-keleti arab monarchia fővárosában, Dohában. A miniszterelnök kedden John Micklethwaittel, a Bloomberg főszerkesztőjével folytatott beszélgetésében potenciális partnernek nevezte Katart, amellyel Magyarország nemcsak az energia, hanem a mezőgazdaság, az információtechnológia és a biztonság terén is igyekszik szorosabbra fűzni a kapcsolatokat.

Orbán Viktor szerint a jövő fő kérdése a normalitás vagy az abnormalitás lesz, és a keresztények és a muszlimok együttműködhetnek a hagyományos értékek – Isten, nemzet, család – megvédése és megőrzése érdekében.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel utazott Dohába, ahol hivatalos látogatáson vesz részt Katar miniszterelnökének meghívására, valamint Katar emírjének meghívására felszólalt a katari gazdasági fórumon. Az útra vele tartott Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (j) felszólal a katari gazdasági fórumon Dohában 2023. május 23-án. Balról John Micklethwait, a Bloomberg főszerkesztője (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.