Medve sétálgatott a fővárosban + videó

A vadállat Szarajevó óvárosában tűnt fel. Fotók és videók is készültek arról, ahogyan cammog a sűrűn lakott környéken. A helyi vadászegyesület tagjai órákon át azon dolgoztak, hogy visszatereljék a természetbe a nagytestű állatot.

Magyar Nemzet
2023. 05. 18. 13:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Muriz Bukva, a szarajevói vadásztársaság elnöke azt nyilatkozta, szerda este óta követték és figyelték a medve mozgását, és igyekeztek visszaterelni a természetbe. 

„Mostanra sikerült két kilométer távolságnyira terelni a várostól. Amint kellő mélységbe kerül az erdőbe, a munkát elvégzettnek tekinthetjük” – mondta Bukva.

A szakember hozzátette: a vadászok folyamatos kapcsolatban vannak az Állategészségügyi Karral. Az ilyenkor elfogadott boszniai álláspont szerint a medvére addig nem lőnek altatólövedékkel, amíg nem jelent veszélyt a lakosságra vagy nem okoz komolyabb károkat. 

Az illetékes szervek szerint, habár a lakosság körében továbbra is nagy a nyugtalanság, nincs ok a pánikra, mert a medve minden mozdulatát figyelemmel kísérik. A vadászok emlékeztetnek, valószínűleg az emberek nem megfelelő viselkedése miatt zavarodhatott meg az állat, s ezért keveredhetett a lakott területre. Példaként említik, hogy a motorosok és quadosok gyakran járműveiket zúgatva szelik át az erdőt, ettől pedig a medvék megijednek, s kimenekülnek onnan.

Borítókép: Medve Szarajevóban (Fotó: Screenshot)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.