Paprika spray-vel állt bosszút tanárán + videó

Tízből négy pedagógus mondta azt, hogy az elmúlt évben a körzetükben már érte a tanárokat fizikai bántalmazás a diákok részéről.

Magyar Nemzet
2023. 05. 09. 15:41
Illusztráció, paprika spray-t vetnek be a rendőrök egy nővel szemben (Fotó: Chuck Tortellini / Twitter)
Illusztráció, paprika spray-t vetnek be a rendőrök egy nővel szemben (Fotó: Chuck Tortellini / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Visszakaphatom a telefonomat?” – harsogta egy középiskolás diák a tanárának, akit, miután az órán a pedagógus elvette a telefonját, paprika spray-vel fújt le – jelentette az esetet mások mellett a Fox17 helyi hírportál. Az eset egy Nashville közelében található középiskolában történt. A fiatal diáklány fegyelmi eljárással és rendőrségi vizsgálattal néz szembe.

Az eset súlyosan megsértette az iskolai szabályozást, ami fegyelmi következményekkel jár

– írta közleményében az iskola fenntartója, ám nem részletezték a következményeket.

Az esetről videó is készült, amely bejárta a közösségi médiát. A felvételek tanulsága szerint a diák először az osztályteremben fújta le a tanárát, aki ezután a mosdóba rohant. A diáklány követte őt, majd a folyosón egy újabb adaggal fújta arcon a pedagógust. A diákot egyik tanár sem állította meg fizikailag, csupán szavakkal igyekeztek jobb belátásra bírni.

Beszámolók szerint a fiatal pedagógust nem először érte hasonló támadás, ugyanis mintegy két hónapja az egyik diákja arcon ütötte, amikor a dolgozat közben vette el a diák telefonját.

 

Agresszív diákok az iskolákban

A tanárok elleni támadások szinte mindennaposakká váltak a tengerentúlon. A múlt héten például egy Texas állambeli iskola igazgatóhelyettese került kórházba, miután megpróbált szétválasztani két verekedő diákot. Ahelyett, hogy más diákok a segítségére siettek volna, hamarosan az éljenző tömeg azt skandálta, hogy „Mindenki rúgja meg azt a lotyót!”

Laurie Langreo, az Education Week oktatási ügyekkel foglalkozó amerikai lap munkatársa arról számolt be, hogy a pedagógusok az erőszakos viselkedés és a kirohanások számának növekedését a világjárvány idején a távoktatásból a tanterembe való átállás kihívásainak tulajdonítják – hívta fel a figyelmet a Breitbart amerikai hírportál.

Tíz pedagógusból több mint négy mondta, hogy körzetükben legalább egy tanárt fizikailag bántalmazott vagy megtámadott egy diák az elmúlt évben

 – derült ki az EdWeek Research Center felméréséből.

Emellett a pedagógusok tíz százaléka vallott arról egy nyáron készült felmérésben, hogy bántalmazta vagy megtámadta egy diák.

Borítókép: Illusztráció, paprika spray-t vetnek be a rendőrök egy nő ellen (Fotó: Twitter/Chuck Tortellini)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.