Újabb durva vonatbaleset történt, ezúttal Romániában

Frontálisan ütközött két mozgásban lévő mozdony Románia déli részén, a Giurgiu megyei Toporu és Chiriacu közötti vasútvonalon szerda hajnalban, mindkét mozdonyvezető megsérült, egyikük alkohol befolyása alatt állt – közölte az Agerpres hírügynökség.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 17. 11:30
Blue,Hour,At,Main,Station,Of,Hagen,Westphalia,Germany,With, illusztráció, vonat, sínek
2150121099 Fotó: ON-Photography Germany
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ütközés egy magán vasúti társaság járművei között történt, a balesetben nem rongálódtak meg a vasúti sínek, csak a két mozdonyban keletkeztek károk. A Giurgiu–Videle vasúti szakaszon felfüggesztették a közlekedést, négy vonatjáratot töröltek, a sérült mozdonyok elvontatása ugyanis várhatóan több órát vesz igénybe.

Az alkoholszonda az egyik mozdonyvezető leheletében 0,64 mg/l légalkohol-koncentrációt mutatott ki. A román hírtelevíziók szerint az ittas mozdonyvezető nem vette figyelembe Toporu vasútállomásán a tilos jelzést, és továbbhaladt a vonalon, amelyen egy másik mozdony haladt szembe.

Romániában idén ez már a harmadik súlyos vasúti baleset, miután márciusban 12 utas sérülését okozta az, hogy az Arad és Bukarest között közlekedő gyorsvonat Teleorman megyében hátulról beleütközött az ugyanazon a vágányon ugyanabba az irányba közlekedő tehervonatba, két hétre rá pedig a galaci (Galati) pályaudvaron egy vasutas meghalt, két társa és egy utas megsérült, amikor egy mozdony nagy sebességgel nekiütközött annak a szerelvénynek, amelyikhez csatlakoztatni akarták.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.