Civil áldozatai is vannak az orosz légicsapásnak Szíriában

Az arab országban 2011 óta dúl polgárháború, Oroszország Bassár el-Aszad elnök egyik legfőbb szövetségese.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 25. 17:07
null
Ariha, 2018. január 30. Szíriai civilek nézik a pusztítás nyomait az északnyugati Idlíb kormányzóságban levõ Arihában 2018. január 30-án, miután légicsapás érte a várost. A helybeliek szerint orosz harci gépek okozta támadásban legkevesebb tizenöten életüket vesztették, és mintegy húszan megsebesültek. (MTI/EPA/Jahja Nemah) Fotó: Jahja Nemah
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orosz harci repülőgépekkel légicsapásokat hajtottak végre Szíria északnyugati Idlíb tartományában, legkevesebb tizenegyen meghaltak, harmincan megsebesültek – közölte vasárnap az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH). A szíriai polgárháború eseményeit nyomon követő civil szervezet szerint a halálos áldozatok közül heten polgári személyek voltak.

Az OSDH beszámolt arról, hogy a részben ellenzéki fegyveresek kezén lévő Idlíb nyugati részén bombatalálat ért egy piacot is. Idén ez volt az egyik legtöbb áldozattal járó művelet Szíriában.

Oroszország Bassár el-Aszad szíriai elnök egyik legfőbb szövetségese a 2011 óta dúló polgárháborúban. Az OSDH szerint a bombázás válaszcsapás volt arra, hogy dróntámadás érte Kardahot, az Aszad-család szülővárosát, valamint a délnyugati Szalhab települést, amely a kormányerők ellenőrzése alatt áll.

Borítókép: Illusztráció: Szíriai civilek nézik a pusztítás nyomait az északnyugati Idlíb kormányzóságban levő Arihában 2018. január 30-án, miután légicsapás érte a várost (Fotó: MTI/EPA/Jahja Nemah)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.