Iskolai lövöldözés Boszniában: kidobták az iskolából, pisztollyal tért vissza + videó

Életveszélyes állapotban a megsebesített tanár, csak a szerencsének köszönhető, hogy nincs több sérültje az esetnek.

Magyar Nemzet
2023. 06. 14. 10:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda kora reggel rántott fegyvert egy boszniai oktatási intézményben az egyik diák. A lukavaci általános iskola egyik tanárára lőtt rá az elkövető. A pedagógus állapota súlyos, az életéért küzdenek az orvosok – jelenti a helyi média.

A szarajevói Avaz hírportál értesülései szerint egy olyan korábbi tanulóról van szó, akit előzőleg már rossz magaviselete miatt áthelyeztek az intézményből. Úgy tudni, hogy több lövést adott le a diákokra is, és csak a szerencsének köszönhető, hogy senki más nem sérült meg.


Lövöldözés volt délelőtt a lukavaci általános iskolában, a sérültek között nincs gyerek – erősítette meg az információkat Edin Delics. Lukavac polgármestere, aki a Facebookon közölt posztjában azt írja:

Arra kérem a szülőket, hogy kerüljük el a pánikot. Az elkövető egy kiskorú gyermek, akit azonnal őrizetbe vettek. Súlyos nap.

A gyerek állítólag a nyakán sebesítette meg a tanárt. A sérült O. N.-t áthelyezték a tuzlai Klinikai Központba, ahol megműtik őt. Az egészségi állapotáról a nap folyamán derülnek ki további részletek.

A boszniai belügyminisztérium egyelőre nem adott ki hivatalos információkat az esettel kapcsolatban, csupán annyit közöltek, hogy a rendőség a helyszínen van.

Az elmúlt időszakban nem ez az első eset, hogy iskolai lövöldözés történt a Balkánon. Május elején egy 13 éves, hetedikes fiú ölte meg több társát és az iskolaőrt Belgrádban. A Magyar Nemzet beszámolója szerint fegyverrel támadt társaira a belgrádi Vladiszlav Ribnikar Általános Iskola egyik hetedik osztályos diákja. Az elkövető reggel 8 óra körül kezdett lövöldözni. A hatóság emberei nagy erőkkel vonultak a helyszínre, minden szabad járőrt odavezényeltek. A támadót rövid időn belül elfogták. Mint kiderült, az apja pisztolyából adta le a lövéseket.

Szerbiában ezt követően leállítottak az iskolaévet, s több héttel a tanév hivatalos vége előtt lezárták a gyerekek jegyeit. Jelenleg csak pótórákat és egyéb aktivitásokat tartanak az iskolákban.
 

Borítókép: Rendőrautó Boszniában (Forrás: Boszniai belügyminisztérium)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.