Autókat és iskolát gyújtott fel egy diák Pozsonyban

Több autót, majd egy iskolaépületet is felgyújtott egy tizennyolc éves diák szombat hajnalban Pozsonyban, és maga is életét vesztette a tűzben – írta a Standard című helyi lap.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 01. 20:20
null
Pozsony, 2022. október 4. Rendõrök egy többszörös halálos gázolás helyszínén, Pozsony belvárosában 2022. október 2-án, miután egy ittas sofõr buszmegállóban várakozó fiatalok közé hajtott. Négyen a helyszínen életüket vesztették, egy 21 éves fiatal nõ késõbb a kórházban halt bele sérüléseibe. Egy sebesült még életveszélyes állapotban van, négy másik állapota már nem kritikus. Az elkövetõt, egy 60 éves férfit õrizetbe vették. MTI/TASR/Pavol Zachar Fotó: Pavol Zachar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap szerint a fiúnak nem voltak ismert problémái, kitűnő tanuló volt, és még egy éve volt hátra a középiskolából. Robogóval érkezett a helyszínre, több mint egytucatnyi autót felgyújtott, majd felmászott egy létrán, betört egy ablakot, és az iskola első emeletén is tüzet gyújtott.

A rendőröket a lángokban álló járművek miatt riasztották, és hajnali két óra körül értek a helyszínre. Nem sokkal később már az épületben is tombolt a tűz. 

A fiú a helyi sajtó szerint füstmérgezést kapott.

A Dennik N című lap megjegyzi, hogy mindez alig néhány órával a bizonyítványosztás után történt, a nyári szünet kezdetén. Egy szülő a lapnak azt mondta, hogy a diákokra hatalmas nyomás nehezedik.

Az intézmény a különlegesen tehetséges gyerekek iskolája, amely az első – és sokáig az egyetlen – állami intézmény volt kiemelten tehetséges gyerekek számára. A Pravda című napilap emlékeztetett: ide járt az a tizenkilenc éves diák is, aki tavaly októberben két embert agyonlőtt egy pozsonyi melegbárnál.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/TASR/Pavol Zachar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.