Drónfelvételen, hogyan szakadt ketté az indiai autópálya

Óriási károkat okoznak az esőzések és az ezt követő földcsuszamlások Indiában.

Magyar Nemzet
2023. 07. 13. 9:55
null
Dzsammu, 2023. július 4. Egy kerékpáros és egy gyalogos a szakadó esõben az észak-indiai Dzsammuban 2023. július 4-én. Az esõs évszak általában június és szeptember között okoz áradásokat a dél-ázsiai országban. MTI/AP/Csanni Anand Fotó: Csanni Anand
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási károkat okoznak az esőzések és az ezt követő földcsuszamlások Indiában. A folyók megáradnak, településeket és autópályát mosnak el. A nemzetközi sajtó helyi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a hétvége óta már több tucat ember meghalt a heves csapadék okozta katasztrofális helyzet miatt Himácsal Prades államban, illetve a szomszédos Pandzsában. 

Több ezer embert evakuáltak, a mentést azonban nagyban nehezíti, hogy a földcsuszamlások súlyosan károsították az utakat. Nemcsak törmelékkel és sárral borították el azokat, hanem egyes szakaszokon gyakorlatilag teljesen megsemmisítették a sztrádákat. 

Drónfelvétel is készült arról, ahogyan a hegyekről lezúduló víztömeg egy teljes autópályát elmosott Manali közelében. Az utat tartó sziklafal beszakadt, a rajta lévő aszfalt pedig a mélybe zuhant. A víz teljesen kettévágta ezáltal a forgalmas összekötő utat.

 A felhőszakadások miatt a helyi iskolákat is bezárták. 

Mint arról már korábban is beszámoltunk, Észak-Indiában hatalmas esőzések vannak, az átlagos monszun időszaknál is több eső esik. A földcsuszamlások miatt pedig számos baleset is történt. A meteorológusok szerint a térségben további esőzések várhatók.

 

Borítókép: Egy kerékpáros és egy gyalogos a szakadó esőben az észak-indiai Dzsammuban 2023. július 4-én. Az esős évszak általában június és szeptember között okoz áradásokat a dél-ázsiai országban. MTI/AP/Csanni Anand

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.