Elon Musk nem hagyja magát, perrel fenyegeti Mark Zuckerberg cégét a Twitter

A Twitter perrel fenyegeti a Metát az Instagramhoz kapcsolódó, csütörtökön elindult új mikroblogrendszer miatt, mivel szerintük a Threads jogszerűtlen koppintás – olvasható a Meta vezérigazgatójának címzett levélben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 07. 13:03
null
Miami, 2023. július 6. A Facebook amerikai internetes közösségi portál anyavállalatának, a Metának a Threads nevû, új mikroblog-szolgáltatását indítja el egy felhasználó mobiltelefonján Miamiban 2023. július 5-én. A Twitter-rivális Threadsre az Instagram felhasználók saját felhasználónevükkel regisztrálhatnak, de regisztráció nélkül is nyomon követhetik kedvenc felhasználóik megosztásait az új alkalmazáson. A Threads az Európai Unióban szabályozási problémák miatt egyelõre nem hozzáférhetõ. MTI/EPA/Cristobal Herrera Fotó: Cristobal Herrera
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Twitter ügyvédje, Alex Spiro nevében Mark Zuckerberghez címzett levélben azzal vádolják a Metát, hogy a Twitter korábbi alkalmazottainak foglalkoztatásával a mikroblog-alkalmazás másolatát hozta létre, és jogszerűtlenül használja a Twitter üzleti titkait és eszmei tulajdonát.

Az Instagrammal összekötött, az Egyesült Államokban csütörtökre virradóan bemutatott alkalmazásra már több tíz millióan regisztráltak. Az alkalmazásra az Elon Musk által felvásárolt Twitter riválisaként tekintenek, a Threadsen ugyanis a Twitterhez hasonlóan rövid, néhány soros bejegyzéseket lehet közzétenni.

Andy Stone, a Meta szóvivője leszögezte:

a Threads fejlesztői csapatában egyetlen egy ember sincs, aki korábban a Twitter alkalmazottja lett volna.

Az AP amerikai hírügynökség mind a Twittert, mind a vállalat ügyvédjét megkereste, a Twittertől azonban csak a sajtómegkeresésekre automatikusan kiküldött sajátságos válasz, egy trágár emoji érkezett a hírügynökséghez.

Az új applikáció nagy népszerűségnek örvend az Egyesült Államokban, de „szabályozási problémák” miatt az Európai Unió tagállamaiban egyelőre nem lehet hozzáférni a Threadshez.

Borítókép: A Threads egy felhasználó mobiltelefonján (Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.