Elon Musk mélyütést visz be a politikusoknak, komoly korlátozásokra készül a Twitter

A mesterséges intelligenciát fejlesztő cégvezetők ellen is hangot emelt a Tesla-vezér.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2023. 07. 02. 16:27
Kazan,,Russia,-,Apr,26,,2022:,Logo,Of,Social,Network
2149752817 Fotó: Sergei Elagin Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ leggazdagabb embere bejelentette, hogy korlátozza, hány tweetet olvashatnak majd a felhasználók – adta hírül a Reuters.

Az intézkedés célja nem más, mint hogy elrettentsen az extrém szintű adatgyűjtéstől és a rendszer manipulálásától”

Mindez gyakorlatban úgy nézki, hogy az ellenőrzött fiókokat kezdetben napi hatezer poszt olvasására, az ellenőrizetlen fiókokat napi hatszáz, míg az új, ellenőrizetlen fiókokat pedig háromszázra korlátozták.

A Tesla-vezér azért is szükségesnek érzi az intézkedést, mert több száz szervezet „rendkívül agresszíven bányászta a Twitter adatait”, ez pedig hatással volt a felhasználói élményre is. Elon Musk korábban hangot emelt az olyan, mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek tulajdonosaival szemben, mint a ChatGPT vagy az OpenAI, amiért a Twitter adatait használják nagyméretű nyelvi modelljeik betanításához.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.