Felmentették Kevin Spacey-t a szexuális zaklatási vádak alól

Az Oscar-díjas színész egyébként valamennyi vádpontban ártatlannak vallotta magát.

Magyar Nemzet
Forrás: CNN2023. 07. 26. 17:04
SPACEY, Kevin
London, 2023. július 25. Kevin Spacey amerikai színész a londoni Southwark kerületi bíróságra érkezik 2023. július 25-én. A 63 éves Spaceyt többrendbeli szexuális zaklatással vádolják, állítólag 2001 és 2013 között több férfit is molesztált, vagy zaklatta õket szexuálisan. A színész egyik áldozata végül öngyilkosságot követett el 2019-ben. Amennyiben bebizonyosodik bûnössége a vádpontok nagy részében, úgy életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik. A szexuális zaklatás miatt az Egyesült Államokban is beperelt színészt 2022. októberében felmentette a vádak alól egy New York-i bíróság. MTI/EPA/Andy Rain Fotó: Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni esküdtszék nem találta bűnösnek Kevin Spacey-t, az ellene folyó hét szexuális zaklatási vád ügyében és két másik, négy férfi ellen elkövetett szexuális bűncselekményben – számolt be róla cikkében a CNN.

A 64 éves hollywoodi sztárt korábbi szexuális bűncselekményekkel vádolták, amelyek állítólag 2004 és 2013 között történtek, ezalatt Spacey a brit főváros Old Vic színházának művészeti igazgatója volt.

Az Oscar-díjas színész valamennyi vádpontban ártatlannak vallotta magát. Spacey-nek állítólag könnyek szöktek a szemébe, és köszönetet mondott az esküdtszéknek, miután a testület nem találta őt bűnösnek.

Mark Wall bíró még hétfő helyi idő szerint 12.45-kor kiküldte a londoni Southwark kerületi bíróság esküdtszékét, hogy vitassa meg ítéletét. A mintegy három napon át tartó tanácskozás után az esküdtszék szerdán visszatért, és meghozta ítéletét, amely szerint Spacey egyik vádpontban sem bűnös.

Spacey két Oscar-díjat nyert a Közönséges bűnözők és az Amerikai szépség című filmekben nyújtott alakításáért.

Az elmúlt években visszatért a színészethez, miután kilépett a Kártyavár című sorozatból. A színész öt évadon keresztül szerepelt a Netflix sorozatában, majd 2017-ben kirúgták az egyik forgatás közben, az indoklás szerint a sorozaton kívül elkövetett állítólagos helytelen magatartása miatt.

Tavaly az egyik New York-i esküdtszék úgy döntött, hogy Kevin Spacey nem bűnös abban a vádpontban, mely szerint 1986-ban egy buli után Anthony Rapp színészt zaklatta.

Borítókép: Kevin Spacey amerikai színész a londoni Southwark kerületi bíróságra érkezik 2023. július 25-én (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.