Harry és Meghan a „rossz szerencsét” hibáztatja a millió dolláros veszteségért

A Spotify zeneszolgáltató egyik vezetője „lustának” és „aljas szélhámosnak” nevezte a sussexi hercegi párost.

Magyar Nemzet
Forrás: Daily Mail, New York Post2023. 07. 01. 20:03
null
BRITAIN-ROYALS-QUEEN-DEATH Fotó: DANNY LAWSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem lusták, csak szerencsétlenek” – foglalta össze a New York Post amerikai napilap Meghan Markle és Harry herceg hozzáállását. A Daily Mail brit lapnak „bennfentesek” arról számoltak be, hogy az immár a tengerentúlon élő házaspár a koronavírus-járványt, a néhai Fülöp herceg betegségét, II. Erzsébet királynő halálát, és „a rossz szerencsét”, de semmiképpen sem magukat okolják a Spotify-jal kötött húsz- és a Netflix streamingszolgáltatóval kötött százmillió dolláros szerződésük kudarcáért.

Úgy állnak a dolgokhoz, hogy csak nagyon pechesek voltak

– mondta egy bennfentes a Daily Mailnek.

Noha a királyi család kötelességeiről 2020-ban lemondott Meghan és Harry, mondván, „elegük van a médiafigyelemből, és nyugalomra vágynak”, mégis egy nagy port felverő interjút adtak Oprah Winfrey amerikai televíziós műsorvezetőnek – amiben először titulálták rasszistának a királyi családot –, a Netflixen dokumentumfilm készült róluk, Harry herceg pedig egy könyvet is megjelentetett: Spare (tartalék) címmel, sőt egy podcastcsatornát is indítottak. 

Ezen projektekben közös, hogy mind a királyi családról és a sérelmeikről szólnak, miközben még inkább magukra irányították a sajtó figyelmét.

A New York Post szerint Meghan tavaly még azért is panaszkodott, hogy II. Erzsébet királynő halála „beárnyékolta” Archetypes című podcastjének az elindítását.

A koronavírus-járványt pedig azért okolták, mert az „megfúrta” azon tervüket, hogy globális influenszerekké váljanak – írta a lap.

A házaspárt maga a Spotify zeneszolgáltató óriás egyik vezetője nevezte „lustának” és „aljas szélhámosnak”, mondván „két és fél év alatt mindössze 13 órányi műsort szállítottak”. A cég ezért vissza is mondta drága produkciós szerződésüket.

Amint azt az amerikai lap is megjegyzi, botrányaikat nemrég egy katasztrofális marketingfogás követte, amikor azt állították, hogy „egy nagy sebességű autós üldözés áldozatai lettek New Yorkban” néhány fotós miatt. Ám mások szerint nemcsak hogy üldözés nem történt, de az eseménysorozat csupán egy háztömbig tartott.

Harry herceg egyébként nemrég a brit sajtó ellen indított hadjáratot, ugyanis a sussexi herceg pert indított a Daily Mirror című brit tömeglap kiadójával, a Mirror Group Newspapers (MGN) ellen. Kártérítés mellett azt is kérve, hogy a bíróság nyilvánítsa törvénysértőnek a cég által kiadott lapok vele szemben alkalmazott korábbi információgyűjtő gyakorlatát.

Borítókép: Harry sussexi herceg és Meghan sussexi hercegné 2022. szeptember 14-én (Fotó: Danny Lawson/pool/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.