Egy kerti ünnepségen és egy szórakozóhelyen is lövöldözés tört ki Amerikában

Vasárnap Baltimore-ban és Kansas Cityben is lövöldözés tört ki, többen meghaltak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 02. 21:48
Amerika
rendőrség
lövöldözés
Baltimore, 2023. július 2. A baltimore-i rendõrség által közreadott képen rendõrségi kordonnal kerítették el a hajnali lövöldözés helyszínét a Maryland állambeli Baltimore-ban 2023. július 2-án. A baltimore-i rendõrség vezetõjének tájékoztatása szerint ketten meghaltak, 28-an megsebesültek a támadásban. A televíziónak több szemtanú azt mondta, a Brooklyn Day elnevezésû rendezvényen több százan vettek részt. MTI/AP/Baltimore-i rendõrség Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrségnek egyelőre nincs gyanúsítottja a két halálos áldozatot követelő, 28 sebesülttel járó baltimore-i lövöldözésben, amely vasárnap kora hajnalban tört ki a keleti parti nagyváros egyik lakónegyedében tartott ünnepségen.

A város rendőrkapitányságának megbízott vezetője sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a tetthely kiterjedt, ezért hosszabb időbe telik, amíg minden nyomot rögzíteni tudnak.

Richard Worley közölte, hogy 9 sebesültet mentők vittek kórházba, míg 20 ember maga jelentkezett, hogy ellássák sebeit. Többségüket már kiengedték a kórházból, de 9 sebesült állapota súlyos, háromé pedig válságos.

Az egyik halálos áldozat, egy 18 éves nő a helyszínen életét vesztette, míg egy húszéves férfi halálát a kórházban állapították meg.

Szemtanúk, a Baltimore déli részén fekvő Brooklyn Homes lakónegyedben tartott éves utcai ünnepség résztvevői arról számoltak be, hogy először a tűzijátékoknak tulajdonították a lövések zaját, majd kiderült, hogy valaki vagy valakik tüzet nyitottak a tömegben.

Férfi nézi a rendőrségi kordonnal elkerített helyszínt, ahol hajnalban lövöldözés tört ki a Maryland állambeli Baltimore-ban 2023. július 2-án. (Forrás: MTI/AP/Julio Cortez)

Baltimore polgármestere felelőtlen és gyáva tettnek nevezte a lövöldözést, és azt ígérte, hogy az elkövetőket megtalálják. Arra kért mindenkit, hogy akinek bármilyen információja van a történtekről, jelentkezzen a hatóságoknál.

A fővárostól, Washingtontól mintegy hetven kilométerre északra fekvő Baltimore szövetségi ügyészei a héten erősítették meg határozott szándékukat arra, hogy visszaszorítják az erőszakot a nagyvárosban, ahol idén már majdnem 300 lövöldözés és 130 emberölés történt.

Szintén vasárnap hajnalban Kansas államban, Wichita városában, egy szórakozóhelyen történt lövöldözés, amelyben hét embert meglőttek, ketten pedig az incidens során kitört pánikban sérültek meg.

 

Borítókép: A baltimore-i rendőrség által közreadott képen rendőrségi kordonnal kerítették el a hajnali lövöldözés helyszínét a Maryland állambeli Baltimore-ban 2023. július 2-án. (Forrás: MTI/AP/Baltimore-i rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.