Kijev elismerte a Krími híd tavaly őszi felrobbantását

Az ukrán biztonsági szolgálat vezetője elmondta, lesznek még olyan támadások, amiért vállalják a felelősséget.

Magyar Nemzet
2023. 07. 26. 21:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) szerdán vállalta a felelősséget az Oroszországot a Krím félszigettel összekötő Kercsi hídon még tavaly októberben bekövetkezett robbantásért – számolt be az Associated Press hírügynökség. Az orosz hatóságok akkori közlése szerint a robbanást egy teherautóba rejtett bomba okozta, három ember életét követelve.

Az SBU vezetője, Vaszil Maljuk a televízióban tett nyilatkozatában elismerte ügynöksége részvételét az akcióban.

Az elmúlt időszakban többféle különleges műveletet hajtottunk végre. Néhány esetről nyilvánosan fogunk beszámolni, míg más műveletekről teljes mértékben hallgatni fogunk

– fogalmazott. Hozzátette, az egyik ilyen akció a Krími híd 2022. október 8-i felrobbantása volt. Múlt hét hétfőn újabb robbantás rázta meg az infrastrukturális és logisztikai szempontból kiemelten fontos létesítményt, ez utóbbi mögött álló felelősöket nem nevezte meg Maljuk.

Borítókép: A Krími hidat oltják helikopterről Kercs térségében 2022. október 8-án, miután az orosz Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság állítása szerint felrobbant egy teherautó az Ukrajnától elcsatolt Krímet és Oroszországot a Fekete- és az Azovi-tenger között összekötő átkelő közúti oldalán. Az útpálya érintett szakasza beomlott, a vasúti híd szerkezete is megsérült (Fotó: MTI/AP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.