Oroszlánt láttak kószálni a berlini utcákon

A berlini rendőrség csütörtökre virradóra figyelmeztetést adott ki egy nagy ragadozó, feltehetően egy oroszlán feltűnése miatt, amit Berlin déli régiójában láttak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 20. 9:15
null
Budapest, 2021. október 3. Oroszlán a Fõvárosi Állat- és Növénykertben 2021. október 3-án. Háromnapos Állat- és Növényszeretet Fesztivállal ünnepli október 1-tól 4-ig az állatok világnapját a fõvárosi állatkert. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A környéken élőket arra figyelmeztették, hogy ne hagyják el az otthonaikat és a háziállataikat is tartsák bent.

A berlini rendőrség és tűzoltóság csütörtökön a közösségi médiában jelentette be, hogy egy vadállatot, valószínűleg egy oroszlánt láttak éjszaka a városban.

Egy rendőrségi szóvivő elmondta: egyelőre nem tudják, hogyan került a vadállat a lakott területre. A környéken lévő állatkertek, állatparkok, cirkuszok és menhelyek nem jelentettek eltűnt oroszlánt.

A hatóságokat egy szemtanú figyelmeztette, aki a kocsijának védelméből készített felvételt a bokrok között rejtőző nagymacskáról. Más szemtanúk azt állították, hogy 

videóra vették, ahogy a nőstény oroszlán levadászik és megöl egy vaddisznót.

A rendőrség helikopterekkel is keresi a vadállatot a Berlin déli részén fekvő, húszezer lakosú Kleinmachnow környékén és a szomszédos külvárosi területeken.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.