Oroszország megtorlást ígért a hídrobbantásért

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy újabb, Kijev által elkövetett terrorcselekménynek nevezte a robbantást.

Homoky Réka
2023. 07. 17. 21:38
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2023. június 24. Vlagyimir Putyin orosz elnök a lakossághoz intézett televíziós beszéde közben Moszkvában 2023. június 24-én. Putyin egységre szólított fel a belsõ árulással szemben és kemény fellépést helyezett kilátásba a fegyveres lázadók ellen, miután a Wagner-csoport nevû orosz zsoldoshadsereg egységei legalább két helyszínen átléptek a megszállt ukrajnai térségekbõl Oroszország területére, és biztonsági szempontból kulcsfontosságú létesítményeket foglaltak el. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Gavriil Grigorov Fotó: Gavriil Grigorov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több hatalmas robbanás történt július 17-én hétfőn a kora reggeli órákban a Krím félszigetet Oroszországgal összekötő hídon, a detonációban több civil is életét vesztette, a hídon a teljes autóforgalmat leállították, a rombolás még a térségben készült műholdfelvételen is jól kivehető. 

A történtekre reagált Jackson Hinkle amerikai politikai aktivista, aki azt írta a Twitteren, hogy a náci Ukrajna felrobbantotta a krími hidat, civilek életét kioltva.  

Isten Oroszország oldalán áll

– olvasható Hinkle bejegyzésében.

A támadást nem hagyta szó nélkül Vlagyimir Putyin orosz elnök sem, elmondása szerint ami történt, az egy újabb terrorcselekmény Kijev részéről. 

Hozzátette, hogy teljesen értelmetlen bűncselekményről van szó, mivel a szóban forgó hidat már régóta nem használják katonai célokra. 

Putyin egyúttal ígéretet tett rá, hogy Oroszország nem hagyja válaszlépés nélkül a történteket, elmondása alapján az orosz védelmi minisztérium már dolgozik a teendőkön. 

Egy, a Twitterre feltöltött videó szerint jelenleg hatalmas dugó van Kijevből kifelé Nyugat-Ukrajna irányába, az ukrán főváros lakói menekülnek, mert attól tartanak, hogy az orosz légierő válaszcsapásként támadásokat indít Kijev ellen. 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Gavriil Grigorov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.