Rövid pórázon tartja a brit diplomatákat a Kreml

A London képviseletében eljárók Moszkva 120 kilométeres zónáján kívül csak előzetes bejelentés után utazhatnak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 20. 19:13
Az orosz külügyminisztérium csütörtök délelőtt bekérették Tom Dodd brit ügyvivőt, akivel közölték a szigorításokat. (Fotó: Yasmina / Twitter)
Az orosz külügyminisztérium csütörtök délelőtt bekérették Tom Dodd brit ügyvivőt, akivel közölték a szigorításokat. (Fotó: Yasmina / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatósági ellenőrzés alá vonja Oroszország a területén élő brit diplomaták mozgását – jelentette be csütörtökön az orosz külügyminisztérium.

A döntést azután ismertették, hogy a tárcához csütörtök délelőtt bekérették Tom Dodd brit ügyvivőt.

Az új szabályozás értelmében egy Moszkvát és Jekatyerinburgot körülvevő 120 kilométeres zónán kívül csak előzetes bejelentés, részletes útiterv leadása után utazhatnak majd a brit diplomaták az országban.

Az utazást öt munkanappal előre be kell jelenteniük, az írásos bejelentésnek pedig tartalmaznia kell a dátumot, az utazás módját és konkrét célját, az utasok és kísérőik nevét, valamint elérhetőségi adatait, az útvonalat és a lefoglalt szállás megnevezését.

A külügyminisztérium közleménye hangsúlyozza, hogy a bejelentett intézkedés válaszlépés Nagy-Britannia Oroszországgal szemben foganatosított ellenséges lépéseire és arra, hogy a brit kormány a közelmúltban ellehetetlenítette a Nagy-Britanniában működő orosz diplomáciai képviselet normális működését.

Mint ismert London az egyik legnagyobb támogatója Ukrajnának a háborúban, nemcsak lőszert, fegyvert, repülőket, harckocsikat ad Kijevnek, hanem a katonák képzésében is jelentős részt vállal.

Borítókép: Az orosz külügyminisztérium csütörtök délelőtt bekérette Tom Dodd brit ügyvivőt, akivel közölték a szigorításokat. (Forrás: Yasmina/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.