Ítéletidő volt szerdán, tizenöt centiméter átmérőjű jég esett

Károkozó, pusztító viharok tomboltak.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 07. 20. 13:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Károkozó, pusztító viharok tomboltak tegnap Közép-Európában, amelyekből mi csak egy kis ízelítőt kaptunk! – írja közösségi oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat. A bejegyzésben beszámolnak arról is, hogy 180 km/órás szél fújt, 15 centiméteres átmérőjű jég esett, hozzáfűzik, hogy mindez szerencsére nem idehaza történt. 

Szerdán az Alpok fölött kirobbanó zivatarok, zivatarrendszerek kelet felé haladva hosszú utat tettek meg, maguk mögött pedig hatalmas károkat hagytak.

Halálos áldozatokról is vannak információk. 

Tudni lehet arról is, hogy az Olaszországi Treviso település közeléből érkezett jelentés 15 centiméter átmérőjű jégről, amely akár új európai rekord is lehet.

Megjegyzik, a komolyabb cellák épphogy elkerülték Magyarországot, azonban a következő napokban is van esély akár heves zivatarok kialakulására. 

Borítókép: Olaszország, Treviso (Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat FB/Severe Weather Europe)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.