Több halottja van az újabb orosz rakétatámadásnak

Gyerekek is megsérültek a lakóépületet ért csapásban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 31. 15:44
null
Krivij Rih, 2023. július 31. Az ukrán belügyminisztérium sajtóirodája által közreadott kép a legutóbbi orosz rakétatámadásban megsemmisült lakóház maradványairól a dél-ukrajnai Krivij Rih belvárosában 2023. július 31-én. A támadás következtében ketten életüket vesztették, 25 ember megsebesült. MTI/AP/Ukrán belügyminisztérium sajtóirodája Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ketten meghaltak a dél-ukrajnai Krivij Rih belvárosát ért kettős orosz rakétatámadásban hétfőn, öt–hét ember pedig a romok alatt rekedt − közölte Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter az állami televízióban hétfőn.

Az ukrán főügyészség tájékoztatása szerint a támadásban 25 ember megsérült, köztük négy gyerek.

Egy kilencemeletes épület oldalában keletkezett lyukból füst gomolygott, miközben egy másik, négyemeletes épületet szinte a földdel tettek egyenlővé a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök által közzétett videófelvétel szerint. Az ukrán államfő az acélkohászatáról is ismert városban nőtt fel, amelynek a háború előtt több mint 600 ezer lakosa volt. Zelenszkij szerint a csapás az egyik egyetemi épületet és egy lakóházat talált el.

Ez a fajta terror sem rémít vagy tör meg bennünket. Tovább dolgozunk és megvédjük a népünket

– fogalmazott az ukrán elnök a Telegramon közzétett videójában. Az ukrán belügyminisztérium szerint a találatot kapott kilencemeletes épület egy lakóház, a négyemeletes pedig egyetemi épület volt.

A tűzoltók már oltják a tüzet, a katasztrófavédelem pedig átvizsgálja a romokat és a törmeléket

– fogalmazott a belügyi tárca közleménye. Egy másik orosz rakétatámadásban a dél-ukrajnai Herszonban egy ember meghalt, másik kettő pedig megsérült hétfőn hajnalban – jelentette be Olekszandr Prokugyin Herszon megyei kormányzó.

Borítókép: Az ukrán belügyminisztérium sajtóirodája által közreadott kép a legutóbbi orosz rakétatámadásban megsemmisült lakóház maradványairól a dél-ukrajnai Krivij Rih belvárosában 2023. július 31-én. A támadás következtében ketten életüket vesztették, 25 ember megsebesült (Fotó: MTI/AP/Ukrán belügyminisztérium sajtóirodája)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.