Újabb rejtély a világnak, valami nagyon furcsa dolgot találtak, és nem jönnek rá, mi lehet az + videó

A vizsgálatba a hadsereget is bevonták.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 17. 13:28
Australia,Beach,Sand,Dunes,View,Background,Ocean
284368601 Fotó: Leah Pirone
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétméteres, fémből készült tárgyat Green Head településnél, 250 kilométerre a nyugat-ausztráliai Perth-től találták meg szombaton. 

A területet lezárták, a lakosságot pedig óvatosságra intették.

Jóllehet a henger – a közösségi médiára is felkerült képek tanúsága alapján – vélhetően valamilyen nagyobb tárgyról szakadhatott le, a hatóságok kizárták azt a feltételezést, hogy egy kereskedelmi repülőgép – például a 2014-ben eltűnt maláj utasszállító – darabjáról lenne szó.

Az ausztráliai űrügynökség részéről bejelentették, elképzelhető, hogy a tárgy egy más ország által felbocsátott űrrakéta egy darabja.

Brad Tucker ausztrál asztrofizikus a WAToday című ausztrál hírportálnak azt mondta, nem kizárt, hogy a henger a kilövésnél esett le a rakétáról, és hozzátette: amennyiben így van, a nyomozás során bizonyára megtalálják a hengeren az azonosítást megkönnyítő sorozatszámot. Sokan feltételezik, hogy egy indiai rakéta harmadik szakaszáról van szó.
A vizsgálatba a hadsereget is bevonták.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.