A közösségi oldalán élőben közvetítette, ahogy gyilkol

Három embert megölt, majd öngyilkos lett egy boszniai férfi.

Magyar Nemzet
2023. 08. 11. 18:56
null
Gradacac, 2023. augusztus 11. Civil ruhás rendõr a boszniai Gradacacban elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. augusztus 11-én. Sajtóhírek szerint a fegyveres támadó három embert lõtt agyon, köztük a volt feleségét, majd magával is végzett. A lövöldözés során még három ember megsebesült. MTI/AP Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bosznia-hercegovinai ügyészség tájékoztatása szerint az északkelet-boszniai Gradacacban az ismert testépítő előbb megölte volt feleségét, majd menekülés közben két további emberrel – egy férfival és a fiával – is végzett, három továbbit – köztük egy rendőrt – pedig megsebesített. A férfi végül öngyilkos lett, miután a rendőrség felfedezte a hollétét.

Az elkövető, Nermin Sulejmanovic péntek reggel hívta fel magára a figyelmet, amikor az Instagramon bejelentette, hogy követői hamarosan egy gyilkosságot láthatnak élőben. Azt mondta: 

a nézők látni fogják, hogyan néz ki egy élő gyilkosság.

Ezután pedig elővett egy fegyvert, majd egy nő homlokához tartotta és tüzelt. Azt is állította, hogy több embert is meg fog ölni, majd ezután megpróbált lelőni egy rendőrtisztet is. 

Rálőttem egy rendőrre, de ő elmenekült egy Skodával, én pedig nem tudtam utolérni a BMW-mmel

panaszkodott a gyilkos. Az elmúlt hét évben összesen hatvan nő vesztette életét erőszak következtében Bosznia-Hercegovinában, csak 2022-ben nyolc eset történt. Ez a szám potenciálisan magasabb is lehet, mivel Bosznia-Hercegovinában nincsenek hivatalos statisztikák a nőgyilkosságokról.

Borítókép: Civil ruhás rendőr a boszniai Gradacacban elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. augusztus 11-én. Sajtóhírek szerint a fegyveres támadó három embert lőtt agyon, köztük a volt feleségét, majd magával is végzett. A lövöldözés során még három ember megsebesült (Fotó: MTI/AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.