Két izraelit ölt meg egy feltételezett palesztin fegyveres egy autómosóban + videó

Az izraeli hadsereg blokádokat állított fel a közelben, és keresi a fegyverest.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC2023. 08. 19. 20:15
Az Izraeli hadsereg lezárta Huwara környékét, miután két izraelit gyilkoltak meg egy autómosóban, 2023.08.19-én. (Forrás:  החדשות - N12 / Twitter)
Az Izraeli hadsereg lezárta Huwara környékét, miután két izraelit gyilkoltak meg egy autómosóban, 2023.08.19-én. (Forrás: החדשות - N12 / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két izraeli hunyt el egy feltételezett palesztin lövöldözésben Ciszjordániában – idézte az izraeli hadsereg közleményét a BBC brit közszolgálati televízió. Az eset Huwara falu közelében, egy autómosónál történt az izraeli médiajelentések szerint. A környék már korábban is színhelye volt izraeliek elleni halálos támadásoknak és a zsidók elleni megtorlásoknak a zsidó telepek miatt.

A fegyveres a beszámolók szerint gyalogosan közelítette meg a helyszínt, és egy kézifegyverrel nyitott tüzet.

Az izraeli mentőszolgálat arról számolt be, hogy egy 30 és 60 év körüli férfit – az izraeli média szerint apát és fiát – a helyszínen halottnak nyilvánítottak. Az eddigi információk szerint mindketten civilek voltak.

A Hamász és az Iszlám Dzsihád palesztin militáns csoportok dicsérték a támadást.

Mindeközben az izraeli hadsereg blokádokat állított fel a közelben, és aktívan keresi a fegyverest.

Noha a Náblusztól délre található Huwara régióban korábban palesztinok és izraeliek is vásároltak ingatlanokat, ma már a megnövekedett erőszakos cselekmények miatt utóbbiak vásárlási kedve alábbhagyott.

A korábbi támadások során izraeli civilek és katonák is célpontok voltak, februárban itt például egy testvérpárt gyilkoltak meg. Ezt akkor az izraeliek sem hagyták szó nélkül, és nagyobb tömegek követtek el erőszakot palesztinok ellen.

Borítókép: Az Izraeli hadsereg lezárta Huwara környékét, miután két izraelit gyilkoltak meg egy autómosóban, 2023. augusztus 19-én. (Forrás:  החדשות - N12/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.