Milliókat nyertek a lottón a szemétszedők, mégis visszamennek dolgozni

A szerencse végre azokra mosolygott, akik a legjobban megérdemelték.

Magyar Nemzet
2023. 08. 15. 15:06
Kerala Lottery
ECONOMY/INDIA Lottery tickets displayed at a shop along the roadside in Thiruvananthapuram (Trivandrum), Kerala, India, on May 27, 2022. (Photo by Creative Touch Imaging Ltd./NurPhoto) (Photo by Creative Touch Imaging Ltd / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerencse végre azokra mosolygott, akik a legjobban megérdemelték! – adott hírt minap az Al-Dzsazíra televízió azoknak az indiai szemétszedőknek a történetéről, akik megütötték a lottón a főnyereményt. Az események valóban mesébe illenek:

 

tizenegy nő a munkahelyen közösen rakta össze a 250 rúpiát (nagyjából ezer forintot), hogy szerencsét próbáljanak.

 

Habár az összeg jelentéktelennek tűnhet, hogy mekkora áldozatot hoztak, azt jelzi: a szemétválogatással foglalkozó nők napi keresete összesen négyszáz rúpia (1700 forint).

Ugyan elmondásuk szerint korábban is próbálkoztak már, eddig még sosem nyertek, ezúttal azonban kifizetődött a kitartásuk: elvitték a százmilllió rúpiás (több mint 420 millió forintos) főnyereményt. Habár az adózás után „mindössze” 63 millió rúpia marad a zsebükben, amit egyenlően osztanak majd el, az összeg így is megváltoztatja életüket. Az Al-Dzsazíra riportja szerint kivétel nélkül komoly anyagi gondokkal küzdöttek, így mindannyiuk számára óriási segítség, hogy megnyerték 30-40 éves keresetüket.

 

Furcsa módon ennek ellenére mégsem tervezik, hogy felmondjanak.

 

– Rosszul fizet az állás, de rengeteg energiát ad! – nyilatkozta egyikük. – Mind elfeledjük nyomorúságunkat és szerencsétlenségünket, amikor itt dolgozunk. Dalokat énekelünk, és egymás lábát húzogatjuk. Lehetetlen otthagyni ezt a munkahelyet, amíg valami komoly betegség le nem dönt – ecsetelte egy másik. Hozzátették azt is, hogy minden pénzre szükségük van, hogy kifizessék adósságaikat. Különös módon arccal és névvel nyilatkoztak a pánarab hírtelevíziónak, így borítékolhatóan számolhatnak majd kölcsönért jelentkezőkkel is...

Elmondásuk szerint mindenesetre együtt folytatják a lottózást, hátha ismét rájuk mosolyog a szerencse.

 

Borítókép: Indiai lottószelvények. (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.