Orosz rajongót hívtak fel a színpadra, kifütyülték az amerikai együttest + videó

A The Killers koncertjét többen elhagyták, miután énekesük azt mondta, mindannyian testvérek.

Magyar Nemzet
2023. 08. 16. 15:58
NCAA March Madness Music Festival - Show Day 2
DALLAS, TX - APRIL 05: Singer Brandon Flowers of The Killers performs onstage during the Coke Zero Countdown at NCAA March Madness Music Festival - Day 2 at Reunion Park on April 5, 2014 in Dallas, Texas. Michael Loccisano/Getty Images for Turner/AFP (Photo by Michael loccisano / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: AFP/Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bocsánatot kért a The Killers nevű világhírű amerikai rockegyüttes, miután a grúziai Batumiban megtartott koncertjén egy orosz rajongót hívott fel a színpadra, hogy doboljon a For Reasons Unknown dal előadásakor. A közösségi médiában megjelent felvételek szerint a közönség nemtetszését az váltotta ki, hogy az énekes, Brandon Flowers azt kérdezte a résztvevőktől,

nem ismerjük az etikettet ebben az országban, de ez a fickó orosz. Ugye nem zavar, hogy egy oroszt hívtam fel a színpadra?

Ezt követően a rajongók vegyesen reagáltak: voltak, akik tapsoltak, mások gyakorlatilag kifütyülték az együttest a koncertről. Az énekes nem sokkal később ismét elővette a témát és egy sor kérdést tett fel a közönségnek: 

Nem ismeritek fel a testvéreteket? Vagy ő nem a testvéretek? Elválasztanak minket az országhatárok? Nem vagyok a testvéretek azért, mert Amerikából jöttem?

– kérdezte. Brandon Flowers arra buzdította a tömeget, ünnepeljék meg, hogy mind együtt lehetnek, ám a rajongókat ez már nem hatotta meg: a The Guardian brit napilap közlése szerint sokan a felénél otthagyták a koncertet. A The Killers nyilatkozatban kért bocsánatot a rajongóktól:

elismerjük, hogy a kijelentést, miszerint a The Killers rajongói mind testvérek félreértelmezhető, senkit sem akartunk felzaklatni vele, elnézést kérünk

– fogalmaztak.

Az együttes arra hivatkozott, rendszeresen hívnak fel rajongókat a színpadra koncertjeiken és először úgy látták, a közönség részéről rendben van, ha az orosz fiatal száll be az előadásba.

A Fekete-tenger keleti partján fekvő Grúzia 1991-ben nyerte el függetlenségét a Szovjetunió összeomlását követően, ám az orosz–grúz kapcsolatok 2003 után jelentősen megromlottak: Grúzia élére akkor került nyugatbarát kormány került. Az évek során azonban még mélyebbre került a két ország kapcsolata, 2008-ban háború tört ki a felek között: abban az évben az orosz hadsereg bevonult Grúziába és elfoglalt két régiót, Dél-Oszétiát és Abháziát. Moszkva és Tbiliszi kapcsolata azóta sem rendeződött. Az ukrajnai háború szintén nem tett jót a feleknek, miután oroszok tömegei emigráltak a posztszovjet országba – a grúz belügyminisztérium közlése szerint tavaly novemberben 112 ezer orosz élt Grúziában.

Borítókép: Illusztráció. Brandon Flowers, a The Killers amerikai rockegyüttes énekese dallasi koncertjükön (Fotó: AFP/Getty Images/Michael loccisano)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.