Videókon a török kikötő melletti gabonasilókban történt robbanás

Legalább tízen megsérültek, amikor Törökországban egy kikötőhöz közel fekvő gabonasiló felrobbant.

Magyar Nemzet
2023. 08. 07. 17:29
Fire mostly under control at chemical factory in Tekirdag
Fire mostly under control at chemical factory in Tekirdag Fotó: MEHMET AKIF ALDOGAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább tízen megsérültek hétfőn a nyugat-törökországi Derince kikötője melletti gabonasilókban bekövetkezett robbanásban – erről Seddar Yavuz, Kocaeli tartomány kormányzója számolt be. Maga a robbanás helyi idő szerint délután 14 óra 40 perc körül következett be, és az alábbi felvételen az látszik, hogy a detonációhoz közel éppen dolgoztak az emberek.

A kormányzó közölte, hogy az előzetes vizsgálatok alapján a gabonapor lobbanhatott be, amikor a gabonát áttöltötték hajóról a magtárba. Hozzátette, hogy mindemellett minden lehetséges okot vizsgálnak.

 

A kormányzó elmondta azt is, hogy a sérültek közül kettőt súlyos állapotban kórházba kellett szállítani. A szállítmányozási minisztérium tájékoztatása szerint hajók nem rongálódtak meg a robbanásban. Az Anadolu állami hírügynökség tudomása szerint egy épület is összedőlt a történtek következtében. A közösségi médiában megjelent felvételeken látni lehetett, hogy sűrű füst kígyózik a térség felett. Sajtóbeszámolók szerint a robbanást még a szomszédos tartományokban is hallani, illetve érezni lehetett.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mehmet Akif Aldogan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.