Zelenszkij napjai meg vannak számlálva

Az egykori CIA-elemző szerint a végét járja az ukrán elnök.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2023. 08. 10. 10:52
ZELENSZKIJ, Volodimir
Kijev, 2023. július 28. Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédet mond az ukrán államiság napja alkalmából a kijevi Szent Mihály székesegyház elõtti téren tartott ünnepségen Kijevben 2023. július 28-án. Zelenszkij 2021. augusztus 24-én, Ukrajna függetlensége kikiáltásának harmincadik évfordulóján hirdette ki, hogy ezentúl az ukrán államiságnak is lesz nemzeti ünnepe, július 28-án. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Larry C. Johnson, a CIA egykori elemzője nemrég arról beszélt egy interjúban, hogy „az Egyesült Államok mindig is keményen bánt vazallusaival” – szemlézi a beszélgetést a Mandiner. Példaként Manuel Noriegát és Szaddám Huszeint hozta többek között. Majd áttért Volodimir Zelenszkij ukrán elnök személyére, akiről elmondta: korábban 

dicsértük őt, még Winston Churchill fölé is helyeztük – ami jól mutatja a nyugati őrület mélységét. Most pedig már a drogfüggőségéről, korruptságáról és hasonló dolgokról terjednek a hírek.

Johnson hozzátette, Zelenszkij napjai meg vannak számlálva, szerinte a Nyugat aligha hagyja őt életben, haláláért pedig Oroszországra hárítják majd a felelősséget.

Borítókép: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédet mond az ukrán államiság napja alkalmából a kijevi Szent Mihály székesegyház előtti téren tartott ünnepségen, Kijevben 2023. július 28-án (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.